Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Τσουχτερό κρύο και την Κυριακή

xionia 29 dekemvrios 2016 1
Newsroom
13/01/2024 22:29
 
 
 

 

Καταιγίδες, χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια αναμένονται και την Κυριακή σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το σκηνικό του καιρού να είναι άκρως χειμωνιάτικο. 

Στον «πάγο» παραμένει ακόμα για ένα 24ωρο η χώρα, λόγω της επέλασης του δεύτερου κύματος ψύχους το οποίο πλήττει πολλές περιοχές από την Παρασκευή (12/01). Χιόνια, βροχές και ισχυρός παγετός θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται κατά τις επόμενες ώρες αλλά και τις πρωινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

Αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης από τη Βόρεια Σκανδιναβία και τη Ρωσία προκαλούν ήδη αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στην Ελλάδα, ενώ το βράδυ του Σαββάτου και τις πρωινές ώρες Κυριακής ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα και κάτω από το μηδέν στην Αττική.

Ο καιρός την Κυριακή

Βελτιωμένος καιρός θα είναι ο καιρός την Κυριακή (14/01) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Στη δυτική Ελλάδα και τη νότια νησιωτική χώρα θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -5 (μείον πέντε) έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά από 00 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 15 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Κυριακή

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 161 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*