Καιρός: «Αλλαγή εποχών» μέσα σε 24ωρα – Ραγδαία μεταβολή το Σαββατοκύριακο

Newsroom
18/01/2024 01:46
 
 
 

 

Υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 20 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να επικρατήσουν τα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει απότομα το Σαββατοκύριακο

Έντονα σκαμπανεβάσματα θα έχει ο καιρός των επόμενων ημερών καθώς οι υψηλές— για την εποχή— θερμοκρασίες που αναμένεται να σημειωθούν έως και την Παρασκευή, θα δώσουν τη θέση τους στα χιόνια.

Έτσι, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, χαρακτηρίζει σε σχετική ανάρτησή του «διπολικό» τον καιρό, καθώς από τα «22άρια θα πάμε στα χιόνια», συν του ότι από την Τρίτη πάμε στις Αλυονίδες ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, η θερμοκρασία την Πέμπτη και την Παρασκευή θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς σε Θεσσαλία, Βοιωτία, Κρήτη και Δωδεκάνησα.

Από το Σαββατοκύριακο όμως, η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 12 βαθμούς, με τους ανέμους να φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ στα πελάγη.

«Από την Τρίτη πηγαίνουμε για Αλκυονίδες ημέρες…»

«Τα χιόνια από τη Λαμία και βορειότερα και στο βόρειο Αιγαίο θα πέσουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα χιονίσει στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας, στα πεδινά της Θράκης και μεγάλη υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις έχει η πόλη της Θεσσαλονίκης (Σάββατο βράδυ). Την Κυριακή το πρωί θα χιονίσει και στα βουνά της Αττικής», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Τσατραφύλλιας.

Καταλήγει αποκαλύπτοντας πως από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Τρίτη περνάμε στις Αλκυονίδες ημέρες.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Πέμπτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 και τοπικά στην Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και το Σαββατοκύριακο (ΕΜΥ)

Πέμπτη (18/01)
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα κεντρικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα ενταθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Στα βόρεια θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 20 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή (19/01)
Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βορειοδυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που τις βραδινές ώρες θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σάββατο (20/01)
Μεταβολή του καιρού προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές πλην της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα κεντρικά και τα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Γρήγορα στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο βόρειο Αιγαίο στα 7 και από τις βραδινές ώρες στα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια, ενώ στα κεντρικά και τα νότια θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα βορειοδυτικά.

Κυριακή (21/01)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ βαθμιαία θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της δυτικής Κρήτης. Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και στα βορειοανατολικά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 255 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*