Καιρός: Επιμένει η βαρυχειμωνιά με χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες – Πότε αναμένεται βελτίωση

Newsroom
21/01/2024 23:44
 
 
 

 

Τα χιόνια, η παγωνιά και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, κυρίως τη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα.

Το πυκνό χιόνι που έπεσε σε αρκετές περιοχές προκάλεσε αρρυθμίες στις συγκοινωνίες, χωρίς όμως να παρατηρηθούν σημαντικά προβλήματα, καθώς δήμοι και περιφέρειες είχαν προνοήσει και αντέδρασαν εγκαίρως. Η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε και στα δύο ρεύματα, από το ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης.

Δεμένα στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων, έμειναν τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ

Σήμερα Δευτέρα (22-01-24):

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

2. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

3. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24) στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων και πιθανώς στην Κρήτη.

4. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη τη Δευτέρα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και στις βόρειες Κυκλάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 13 βαθμούς.

 

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -04 (μείον τέσσερις) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους -01 (μείον ένα) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία θα αυξηθουν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωι στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Live η κακοκαιρία

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 353 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*