Καιρός: «Αυτή η εβδομάδα θα θυμίζει χειμώνα» – Θα ξαναπέσει η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Newsroom
22/01/2024 23:22
 
 
 

 

Χειμώνα θα θυμίζει αυτή η εβδομάδα, χωρίς να αναμένονται σοβαρά προβλήματα λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ νέα πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Ο καιρός αυτή την εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από μικρές αυξομειώσεις ως προς την θερμοκρασία, με το κρύο να υποχωρεί την προσεχή Πέμπτη, αλλά να «επιστρέφει» το Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης το κρύο, ειδικά τα βράδια και νωρίς το πρωί, θα συνεχιστεί και τις αμέσως επόμενες ημέρες. Εξήγησε ότι στην Αττική για σήμερα «δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο, εκτός από το ότι θα φυσάει τουλάχιστον μέχρι αργά το απόγευμα. Θα αρχίσει να υποχωρεί ο βοριάς από το απόγευμα. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 10-11 βαθμούς Κελσίου». Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται τσουχτερό κρύο και ο υδράργυρος θα κυμανθεί κοντά στους 7-8 βαθμούς Κελσίου.

«Θα είναι μια εβδομάδα που το κρύο θα επιμείνει τουλάχιστον έως και την Τετάρτη. Κάποιες ασθενείς βροχές την Τρίτη και την Τετάρτη, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Όλη η χώρα θα είναι καθαρή, απλά θα έχει κρύο…» είπε και πρόσθεσε ότι «τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα έχει αρκετό κρύο και θα έχουμε παγετό. Οι θερμοκρασίες θα είναι φυσιολογικές, ένα φυσιολογικό κρύο. Θα ανέβει η θερμοκρασία από την Πέμπτη και θα ξαναπέσει το Σαββατοκύριακο. Οι βοριάδες θα έχουν το πάνω χέρι. Θα είναι μια εβδομάδα που θα θυμίζει χειμώνα, αλλά χωρίς αξιόλογα προβλήματα».

«Θα πάμε έτσι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με κάποιες “μικρο-αυξομειώσεις” του υδράργυρου, αλλά ο παγετός θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό, κυρίως τη νύχτα και το πρωί, γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση που έκανε σήμερα ο Γιώργος Τσατραφύλλιας στο προφίλ του στο Facebook.

Ενημερώνει ότι στην Φλώρινα ο υδράργυρος έπεσε στους -19 βαθμούς Κελσίου και συνιστά να ντυθούμε καλά. «Στους -19 βαθμούς πριν λίγο στο νέο Καύκασο Φλώρινας. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ντυθείτε καλά σήμερα», έγραψε συγκεκριμένα ο μετεωρολόγος.

Γιαννόπουλος: Από το προσεχές Σάββατο το επόμενο κρύο

Ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και οι πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, με βαθμιαία μικρή εξασθένηση, θα είναι τα δύο χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Είναι εντυπωσιακό ότι το ξημέρωμα σήμερα τα θερμόμετρα στη Φλώρινα έδειξαν -17 βαθμούς Κελσίου, στην Καστοριά -9, ενώ την ίδια ώρα στο Καστελόριζο έδειχναν +16, όπως υπογράμμισε.

Αρνητικές θερμοκρασίες θα υπάρχουν και την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια της χώρας από το πρωί, η θερμοκρασία θα ανέβει όμως λίγο από το μεσημέρι. Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα ανέβει κι άλλο.

Όπως εκτίμησε ο μετεωρολόγος, πιθανόν το επόμενο κρύο θα είναι από το προσεχές Σάββατο, σε κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή, που θα διαρκέσει για ημέρες, ίσως και μία εβδομάδα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός την Τρίτη 23-01-2024
Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο και από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας χώρας από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -02 (μείον 2) έως 13 με 14 βαθμούς και στη νησιωτική Ελλάδα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το μεσημέρι στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς.

Ο καιρός την Τετάρτη 24-01-2024
Στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από τους -01 (μείον ένα) έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από τους 03 έως 14 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 07 έως 15 βαθμούς, ενώ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Πέμπτη 25-01-2024
Σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από τις μεσημβρινές ώρες στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στο Αιγαίο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός την Παρασκευή 26-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός το Σάββατο 27-01-2024
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 233 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*