Καιρός: Πολυήμερος καύσωνας με πολλά 40άρια – Ο καύσωνας ήρθε για να μείνει

μέτρα προστασίας κατά του καύσωνα
Newsroom.
11/07/2024 07:11
 
 
 

 

Για τουλάχιστον 10 ημέρες η ζέστη θα είναι πολύ έντονη στη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες, έως 41 βαθμοί, θα καταγράφονται στη δυτική Ελλάδα καθώς στα ανατολικά το μελτέμι θα βάζει ένα σχετικό φρένο στην ανοδική πορεία του υδραργύρου. Παράλληλα όμως, με αυτά τα δεδομένα,  ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος όλες τις ημέρες.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε Θράκη και ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η  θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 40 με 41 βαθμούς, έως 37 με 39 στα υπόλοιπα, έως 32 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 27 έως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 24 έως 38 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε ηλιοφάνεια ίσως με λίγες βροχές στη Θράκη. Οι βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα παραμείνει πολύ υψηλή.

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*