Καιρός: Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα με βοριάδες έως 7 μποφόρ

Newsroom.
14/11/2025 07:12

Οι καιρικές συνθήκες θα είναι σχεδόν ανοιξιάτικες τις επόμενες ημέρες, με το φθινόπωρο να επιστρέφει ξανά κοντά στα μέσα της άλλης εβδομάδας

Ήπιος αναμένεται να είναι ο καιρός τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη καθώς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις σηματοδοτούν και τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό κλείνει ουσιαστικά τον δρόμο προς τις κακοκαιρίες για να μην μπορούν πλέον να μας προσεγγίσουν με αποτέλεσμα να μας χαρίσει αυτήν την καλοκαιρία για αρκετές ημέρες.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ηλιοφάνεια και οι ομίχλες ενώ θα έχει και κρύο καθώς η ημέρα μας θα ξεκινάει με χαμηλές τιμές για να να ανέβει ο υδράργυρος καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα.

Οι άνεμοι βοριάδες, ενισχυμένοι στο κεντρικό – νότιο, νοτιοανατολικό Αιγαίο με εντάσεις έως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βορειοδυτική και βορειοηπειρωτική χώρα βλέπουμε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος θα φθάσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ καλός, θα χρειαστεί μονάχα προσοχή το πρωί όπου θα κάνει λίγη ψυχρούλα και θα έχει και λίγες ομίχλες.

Ως αποτέλεσμα θα διαμορφώνεται ένα ανοιξιάτικο σκηνικό, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την άλλη Τρίτη, οπότε και θα σπάσει αυτός ο αντικυκλώνας και θα αρχίσει να περιορίζεται αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό και άρα να ανοίγει ο δρόμος για τις κακοκαιρίες, οι οποίες θα μας έρθουν και πάλι από την κεντρική Ευρώπη, να πάμε και πάλι σε ένα φθινοπωρινό μοτίβο, με κάποιες ενδείξεις να θέλουν να μας προσεγγίζει και λίγο ο χειμώνας στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, δηλαδή προς το τέλος του Νοεμβρίου.

Ίσως προς το τέλος του μήνα να δούμε κάποιες αέριες πολικές μάζες να φθάνουν μέχρι και τα βορειότερα τμήματα της χώρας μας.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις θα κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον προγνώστη, Σάκη Αρναούτογλου.

Έως και το Σάββατο αναμένεται μια περίοδος παρατεταμένης ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα. Η Κυριακή, ωστόσο, θα φέρει ένα σύντομο πέρασμα νεφώσεων, χωρίς όμως σημαντικές βροχοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά θα παραμείνει σε επίπεδα γύρω στους 20 με21 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, από τις 17 Νοεμβρίου θα αρχίσουν βροχές στα δυτικά, ειδικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Επιπλέον, από τις 19 έως τις 21 Νοεμβρίου αναμένονται νέες βροχοπτώσεις στα βορειοδυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Παρά τις βροχοπτώσεις αυτές, δεν προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ή εμφάνιση χειμωνιάτικου ψύχους τουλάχιστον μέχρι τις 22 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους, κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 και τοπικά στη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 και στη νότια Κρήτη τοπικά έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-11-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά αραιές νεφώσεις.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά 2 με 3 βαθμούς. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 22 και τοπικά στην νότια Κρήτη τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-11-2025

Γενικά αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις στα ανατολικά και από το βράδυ στα βορειοδυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-11-2025

Αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6, τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18-11-2025

Στα δυτικά και τα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6, πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Latest Post