Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες

Newsroom.
23/01/2026 08:48
 
 
 

Bροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και σήμερα (23/1/2026) σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ξεπερνώντας την παγωνιά των προηγούμενων ημερών και αγγίζοντας τους 18 βαθμούς.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχουν απομακρυνθεί τα κύματα κακοκαιριών, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, περνάμε πλέον σε ένα πιο ήπιο καιρικό μοτίβο, παρ΄όλα αυτά οι καιρικές συνθήκες παραμένουν άστατες. Οι αέριες μάζες που ακολουθούν αυτά τα κύματα έχουν κάποια αστάθεια με αποτέλεσμα να δίνουν βροχοπτώσεις και έτσι και σήμερα, στην δυτική – κεντρική και νότια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε βροχές ή καταιγίδες σε θαλάσσιες εκτάσεις.

Καλύτερες οι καιρικές συνθήκες από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια. Εκεί οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια.

Τα επόμενα 24ωρα μας προσεγγίζουν και πάλι κακοκαιρίες και από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι νοτιάδες θα αυξήσουν και πάλι τις εντάσεις τους και έτσι θα έχουμε και πάλι νοτιάδες στα επίπεδα θυέλλης κοντά στα 8 και 9 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες είναι πλέον καλύτερες γιατί έχει μαλακώσει ο καιρός. Ο υδράργυρος αργά το μεσημέρι θα φθάσει έως και 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και στους 14 βαθμούς για τα πιο βόρεια τμήματα της χώρας μας. Η υγρασία θα είναι πιο αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Και οι επόμενες αρκετές ημέρες θα χαρακτηρίζονται απο έντονα άστατες καιρικές συνθήκες.

Αύριο Σάββατο, τα περισσότερα φαινόμενα τα αναμένουμε προς τα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γύρω από θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, όπου περιμένουμε άστατες καιρικές συνθήκες με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν θα υπάρχουν κάποια περάσματα, από λιγότερες όμως βροχοπτώσεις.

Την Κυριακή, αλλάζει και πάλι η ατμοσφαιρική κυκλοφορία, μας έρχεται ένα άλλο νέο βαρομετρικό χαμηλό και από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Παρά το γεγονός οτι θα ξεκινήσουμε με ήπιες καιρικές συνθήκες και λίγες βροχές, κοντά στο απόγευμα, τα φαινόμενα θα γίνουν πιο ισχυρά προς τη δυτική – βορειοδυτική Ελλάδα, και μέσα στη νύχτα και κυρίως τη Δευτέρα η κακοκαιρία θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έτσι η Δευτέρα αλλά και η Τρίτη θα είναι δύο ημέρες με κακοκαιρία και έντονα ασταθείς καιρικές συνθήκες.

Μία κακοκαιρία η οποία και πάλι θα έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά της, τις πολλές βροχές, τις καταιγίδες οι οποίες θα είνα κατά τόπους ισχυρές σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες εκτάσεις και τα χιόνια μόνο στα βουνά αυτή τη φορά μιας και θα επικρατήσει ο καιρός του Νοτιά. Ενισχύονται παράλληλα και οι νοτιάδες.

Και τις επόμενες λοιπόν ημέρες θα βρεθούμε σε μία ροή βαρομετρικών χαμηλών από τα δυτικά στα ανατολικά, πράγμα που σημαίνει οτι θα οι βροχές θα δηλώσουν και πάλι το παρόν.

Είναι ένας φυσιολογικός χειμώνας που είχαμε καιρό να τον ζήσουμε.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αυξημένες νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου και μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 13 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 16 και στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως μεσημέρι – απόγευμα στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι στη νότια Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές. Από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που αργά το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια και τα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 24-01-2026

Στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 15 με 17 και στη νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25-01-2026

Στα δυτικά και τα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια και από το βράδυ και στα κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά, που τη νύχτα θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 7 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά 5 με 6, από το απόγευμα 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 26-01-2026

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανώς έως 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27-01-2026

Στα κεντρικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης μέχρι το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 206 times, 1 visits today)