Θυελλώδεις βοριάδες σαρώνουν τις Κυκλάδες – Το Blue Star Delos αναχωρεί από τη Νάξο λίγο πριν το απαγορευτικό

Newsroom
14/09/2019 02:46
 
 
 

 

Προβλήματα έχουν προκαλέσει στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι θυελλώδεις βοριάδες που σαρώνουν τη χώρα από το απόγευμα της Παρασκευής.

Οι άνεμοι πνέουν στις Κυκλάδες 8-9 μποφόρ και το κύμα ξεπερνά τα 4 μέτρα ύψος. Ωστόσο τα νησιά είναι ακόμα γεμάτα με παραθεριστές –κυρίως ξένους- οι οποίοι δεν πτοήθηκαν και μπήκαν στα καράβια της γραμμής προκειμένου να φτάσουν σε κάποιο νησί ή για την επιστροφή από τις διακοπές.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες καταλυμάτων στη Νάξο, αρκετοί επισκέπτες του νησιού προτίμησαν να πάρουν το πλοίο της επιστροφής από το νησί, μια ή δυο μέρες νωρίτερα φοβούμενοι τον αποκλεισμό μετά την προαναγγελία του απαγορευτικού του απόπλου.

Το απόγευμα της Παρασκευής τα πλοία πραγματοποίησαν κανονικά τα δρομολόγια τους από τα νησιά των Κυκλάδων προς τον Πειραιά αν και παράλληλα εκδόθηκε απαγορευτικό του απόπλου.

Μέχρι 113 km/h η ένταση των βοριάδων στις Κυκλάδες

Νησιά και περιοχές των Κυκλάδων βρίσκονται ανάμεσα στις 8 περιοχές με τις μέγιστες ριπές του ανέμου της Παρασκευής όπως η Τήνος (περιοχή Πόρτο) 113 km/h, η Μύκονος 90 km/h και η Ανάφη 84 km/h.

Ωστόσο το Λιμεναρχείο Νάξου σε ανακοίνωση που εξέδωσε εφιστά την προσοχή των κατόχων αλιευτικών σκαφών, λόγω του δελτίου θυελλωδών ανέμων που έχει ανακοινώσει η ΕΜΥ. Όπως αναφέρει, οι Αλιευτικοί Σύλλογοι θα πρέπει να προνοήσουν για την έγκαιρη και άμεση ενημέρωση των επαγγελματιών αλιέων προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης και να μην υπάρξει πρόβλημα με τα σκάφη τους.

Άφιξη και αναχώρηση του Blue Star Delos από τη Νάξο λίγο πριν την έκδοση του απαγορευτικού απόπλου

Ο καιρός το Σάββατο στις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις βοριάδες. Ωστόσο από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.

Αναλυτικά:
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 6.310 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*