Συνεχίζεται η κακοκαιρία «Βικτώρια» – Πού θα «χτυπήσει» την Πέμπτη

Newsroom
14/11/2019 01:36
 
 
 

 

Η κακοκαιρία «Βικτώρια» είναι εδώ και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές από την Τρίτη το απόγευμα σε πολλές περιοχές της Χώρας.

Οι Κυκλάδες πήραν μια …γεύση την Τετάρτη, κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά, με τη Μήλο να αναφέρεται ανάμεσα στις περιοχές της χώρας με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Η δυτική Ελλάδα “ένιωσε” πρώτη την μανία του νέου κύματος κακοκαιρίας. Η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος μετρούν τις πληγές τους, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo, η κακοκαιρία Βικτώρια τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, 13.11.2019, επηρεάζει με έντονα φαινόμενα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα, με κατολισθήσεις, καταστροφές, εγκλωβισμούς και διακοπές ρεύματος!

Δύσκολη νύχτα στην Κρήτη

Η κατάσταση στο νησί είναι πραγματικά δύσκολη. Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στην τοπική κοινότητα του Ινίου στο δήμο Μινώα Πεδιάδος του νομού Ηρακλείου. Το φράγμα που έχει η περιοχή υπερχείλισε από την κακοκαιρία, τα χωράφια μετατράπηκαν σε… χείμαρρους, ενώ οι αγροτικοί δρόμοι είναι πλέον απροσπέλαστοι.

Δεν τελειώνουν όμως κάπου εδώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα… Κι αυτό διότι τις αμέσως επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις συγκεκριμένες περιοχές περιμένουμε πια από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί επισημαίνεται η ζώνη των ισχυρότερων φαινομένων στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Βικτώρια: Ισχυρές βροχές σε Κρήτη, μεγάλα ύψη βροχής σε Αττική

Η κακοκαιρία «Βικτώρια», που βρίσκεται σε εξέλιξη, επηρεάζει με έντονα φαινόμενα από το πρωί της Τετάρτης κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, καταγράφονται στον παρακάτω Πίνακα.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και την Πέμπτη

Ο καιρός την Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ο καιρός την Πέμπτη σε Κυκλάδες και Κρήτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

(Visited 166 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*