Έρχεται η κακοκαιρία «Διδώ»: Καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι

Newsroom
09/12/2019 01:05
 
 
 

 

Με άγριες διαθέσεις έρχεται η “Διδώ”, ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας (9/12/2019) και από τα νότια, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τα φαινόμενα που θα συνοδεύουν τη “Διδώ” κατά το διήμερο Τρίτη 10/12 – Τετάρτη 11/12 θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται το βαρομετρικό χαμηλό που θα προξενήσει την κακοκαιρία “Διδώ” και τα φαινόμενα που θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 10/12.

Επισημαίνεται ότι στο σύνολο της κακοκαιρίας, σε αρκετές περιοχές θα πέσουν σημαντικές ποσότητες βροχής ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι αθροιστικές ποσότητες υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) της “Διδούς”, έως τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 12/12.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη τη Δευτέρα 9/12 (Πρόγνωση της ΕΜΥ)

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες αργά τη νύχτα στην Κρήτη.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 327 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*