Κακοκαιρία «Διδώ»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πώς θα επηρεάσει τις Κυκλάδες

Newsroom
10/12/2019 01:43
 
 
 

 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία «Διδώ» χτυπά τη χώρα και από τη νύχτα της Δευτέρας επηρεάζει τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και τους θυελλώδεις ανέμους. Η «Διδώ» θα περάσει και από τις Κυκλάδες φέρνοντας ισχυρές βροχές και νοτιοανατολικούς ισχυρούς ανέμους.

Tο Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Για σήμερα Τρίτη η ΕΜΥ προειδοποιεί:

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη

α. Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.

β. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Πώς θα επηρεάσει η κακοκαιρία «Διδώ» τις Κυκλάδες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στις Κυκλάδες προβλέπεται τόσο την Τρίτη όσο και την Τετάρτη να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Αναλυτικότερα, για σήμερα Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

 

 

(Visited 304 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*