Επιμένει και την Τρίτη η «Ζηνοβία» με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους

xionia aytokinito
Newsroom
31/12/2019 02:16
 
 
 

 

Δεν λέει να φύγει η Ζηνοβία που και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31-12-2019) θα συνεχίσει με έντονα φαινόμενα. Τα χιόνια και οι άκρως χαμηλές θερμοκρασίες θα έχουν την τιμητική τους ενώ παραμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά τον ερχομό του 2020 θα μας επισκεφθεί και νέα ψυχρή εισβολή αυτή τη φορά από τη Ρωσία.

Αναλυτικά:

Η παραμονή της πρωτοχρονιάς θα ξεκινήσει με έντονα φαινόμενα το πρωί, τα οποία σταδιακά θα εξασθενήσουν και όλα δείχνουν ότι ο καιρός μέχρι να έρθει το νέο κύμα θα μας αφήσει να αλλάξουμε τον χρόνο με μια σχετική ηρεμία. Το κρύο την Τρίτη θα είναι έντονο με τη Ζηνοβία να συνεχίζει να δείχνει το «σκληρό» της πρόσωπο. Το απαγορευτικό απόπλου των πλοίων εξακολουθεί αν είναι σε ισχύ κρατώντας τα νησιά αποκλεισμένα για τρίτη ημέρα. Όπως ενημερώθηκαν πάντως επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν σήμερα με τα πλοία Blue Star προς Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη, αν όλα πάνε καλά και κοπάσουν λίγο οι άνεμοι το πρώτο δρομολόγιο για τους παραπάνω προορισμούς θα εκτελεστεί στις 4:00 το απόγευμα.

Παγωνιά και χιόνια

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στα ανατολικά και τα νότια θα έχει τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Ο καιρός την Τρίτη σε Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 170 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*