«Καμίνι» το Νότιο Αιγαίο τις επόμενες μέρες – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

καύσωνας με 40αρια
Newsroom
29/07/2021 15:29
 
 
 

 

Καύσωνα διαρκείας θα ζήσουμε μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 6 Αυγούστου, με τη θερμοκρασία στις νησιωτικές περιοχές να φθάνει και τους 39οC, γι’ αυτό και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα προστασίας κατά την εκδήλωση υψηλών θερμοκρασιών.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, συνιστάται:

*Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

*Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

*Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

*Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

*Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: http://www.moh.gov.gr/articles/heaIth/agogiygeίas/596-Ρrostateytika-metra-gia-ton-kayswna.

(Visited 454 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.