Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας έως 9 βαθμούς τις επόμενες ημέρες – Πότε θα ξαναβάλουμε κοντομάνικα

κακοκαιρία Αγία Άννα
Newsroom
21/09/2021 22:14
 
 
 

 

Σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα «επανέρχεται» η θερμοκρασία από την Τετάρτη ενώ οι προβλέψεις των μετεωρολόγων κάνουν λόγο για «βουτιά» (έως και 9 βαθμούς κάτω) του υδράργυρου τις επόμενες ημέρες. Το καλοκαιράκι όμως δε μας αποχερετά αφού από την από την Παρασκευή 24/09 η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι σταδιακή άνοδο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα, κυρίως ανατολικά τμήματα προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου. Τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες σε Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, Βορειοδυτικό Αιγαίο και τις βραδινές ώρες σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και Ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 24 βαθμούς), 19 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου), 20 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 18 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 31 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση το βράδυ στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 5 μποφόρ και στον Κορινθιακό Κόλπο ισχυροί 6 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Έως και 9 βαθμούς χαμηλότερη από τα κανονικά επίπεδα

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται βαθμιαία από σήμερα Τρίτη 21/09, όπου σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Πέμπτη 23/09 θα κυμανθεί έως και 9 βαθμούς κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών, παρουσιάζονται οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας από την κλιματική τιμή της στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου 1500 μέτρα από την επιφάνεια), στην περιοχή της Ευρώπης, για τις μεσημεριανές ώρες των επόμενων 4 ημερών. Το επίπεδο των 850 hPa χρησιμοποιείται για τη μελέτη της κίνησης των αερίων μαζών στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Ομάδα χαρτών. Πρόγνωση απόκλισης των θερμοκρασιών στο επίπεδο των 850 hPa (περίπου στο ύψος των 1500 μέτρων) σε σχέση με τη μέση τιμή της περιόδου 1979-2010, για τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης 21/09 (πάνω αριστερά), της Τετάρτης 22/09 (πάνω δεξιά), της Πέμπτης 23/09 (κάτω αριστερά) και της Παρασκευής 24/09/2021.

Οι ψυχρές αέριες μάζες που βρίσκονται στην Κεντρική Ευρώπη (μπλε αποχρώσεις) την Τετάρτη 22/09 θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια τμήματα (χάρτης πάνω δεξιά), ενώ την Πέμπτη 23/09 το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας θα βρίσκεται υπό την επίδραση των ψυχρών αέριων μαζών, με αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, όπου θα κυμαίνεται έως και 9 βαθμούς κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα (χάρτης κάτω αριστερά).

Όμως, από την Παρασκευή 24/09 η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο και μόνο στα ανατολικά θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα (γαλάζιες αποχρώσεις) (χάρτης κάτω δεξιά), ενώ σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το Σαββατοκύριακο 25/09 – 26/09 θα παρουσιάσει νέα άνοδο.

(Visited 531 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*