Έρχεται ο «Μπάλλος» με καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους – Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Newsroom
12/10/2021 12:01
 
 
 

 

Nέα πολύ ισχυρή κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα μας από το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Όπως μάλιστα ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης, η κακοκαιρία δεν αποκλείεται να προσεγγίσει σε ένταση την ένταση ενός μεσογειακού κυκλώνα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τον βελτιωμένο καιρό της Τετάρτης 13/10 θα διαδεχθεί νέα ισχυρή κακοκαιρία. Η νέα κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα από το βράδυ της Τετάρτης 13/10 προς Πέμπτη 14/10 και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά:

*τις ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες,

*τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη,

*την πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως στα ηπειρωτικά.

Υπενθυμίζεται η κακοκαιρία που είναι προ των πυλών παίρνει το όνομα «Μπάλλος».

Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά :

1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ νότιους ΑΝΕΜΟΥΣ εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

3. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τετάρτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Αρχικά δυτικοί και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Visited 721 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*