Μήνυμα Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: “Είμαστε δίπλα στην κοινωνία”

Newsroom
03/12/2021 2:41
 
 
 

Το 1992 θεσπίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η οποία γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή στην εκπόνηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, το οποίο έχει αρχίσει να υλοποιείται.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Πρωθυπουργός και σε Podcast που είχε με την Άδα Σταματάτου, μητέρα ενός ενήλικα με αυτισμό, με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα, πρόκειται για ένα πολυετές εθνικό σχέδιο για την πρόοδο του οποίου κάθε χρόνο θα ενημερώνεται η Βουλή.

Ας αποτελέσει λοιπόν η 3η Δεκεμβρίου την αφετηρία για ενσυναίσθηση με τα Άτομα με Αναπηρία. Πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε τις ειδικές συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία που ζουν δίπλα μας. Θα πρέπει να καταργηθούν τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί για τα άτομα με οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας. Η κοινωνία θα πρέπει να τους συμπεριφέρεται ως ισότιμα μέλη της και θα πρέπει να αλλάξει η οπτική μας απέναντι στα άτομα με κάθε μορφής αναπηρία.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση με την κα Σταματάτου, είναι μακρύς ο δρόμος αλλά οφείλουμε να τον κάνουμε…

(Visited 48 times, 1 visits today)