Έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Μανωλάς

Newsroom
17/12/2021 11:43
 
 
 

 

Πέθανε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Αθήνα ο Μανώλης Μανωλάς, σε ηλικία 74 ετών. Ο Μανώλης Μανωλάς το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του και η καρδιά του τον πρόδωσε μετά από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μανώλης Μανωλάς είχε συνδέσει το όνομα του με την αγάπη και τους αγώνες του για την Ορεινή Νάξο και την Κόρωνο στην οποία είχε διατελέσει πρόεδρος της κοινότητας για οκτώ χρόνια.

Πεισματάρης, ονειροπόλος και ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο ο Μανώλης Μανωλάς αποτελούσε το «βραχνά» των αρμόδιων αφού πάντα διεκδικούσε και έδινε αγώνες για τον τόπο του.

Γεννήθηκε το 1947. Εργολάβος – Μηχανικός στο επάγγελμα, το 1990 άφησε τη ζωή του στην Αθήνα και παρακινούμενος από την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, αποφάσισε να ζήσει με τη γυναίκα του Γενοβέφα και τα παιδιά του στην ορεινή Κόρωνο της Νάξου.

Ο Μανώλης Μανωλάς με τον π. πρόεδρο Κορώνου Νίκο Χουζουρη (Ιούλιος 2019)

Για δύο τετραετίες διετέλεσε πρόεδρος της Κορώνου. Στη συνέχεια εκλέχτηκε στο δημοτικό συμβούλιο Δρυμαλίας και υπηρέτησε το δήμο ως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου για μια τετραετία και αντιδήμαρχος για ακόμη μία. Στη συνέχεια ο Μανώλης Μανωλάς διετέλεσε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Νάξου.

Επίσης μεταξύ άλλων ο Μανώλης Μανωλάς ήταν:
Πρόεδρος στην ΟΝΑΣ, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΑΡΙΑΔΝΗ» και πρόεδρος του Συλλόγου Κορωνιδιατών.

Με τη γυναίκα του Γενοβέφα απέκτησαν τρία παιδιά, την Κατερίνα, τη Δέσποινα και το Δημήτρη.

Ο Μανώλης Μανωλάς διατηρεί ένα τεράστιο αρχείο με φωτογραφίες και ντοκουμέντα από την ορεινή Νάξο και τα προβλήματα της. Στο αρχείο αυτό περιλαμβάνονται σημαντικά έγγραφα και φωτογραφίες για τη σμύριδα της Νάξου και την ιστορία της.

Την Τρίτη στις 10 το πρωί η σορός του Μανώλη Μανωλά θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στην Κόρωνο για να τον αποχαιρετήσουν οι φίλοι του και συγχωριανοί του και στις 2 το μεσημέρι στην ίδια εκκλησία θα γένει η κηδεία του.

*Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

(Visited 10.147 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*