Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων: Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου

Newsroom
05/04/2022 11:28
 
 
 

Αγωνιστική στάση πρέπει να κρατήσει ο λαός απέναντι στην ακρίβεια, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του, αλλά και απέναντι στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, τονίζει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων, το οποίο συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της 6ης Απριλίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Σωματείο υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουν ψηλά το ανάστημα τους και να διεκδικήσουν όλα όσα τους στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία, αφού προτεραιότητα πρέπει να είναι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου:

Η ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται για το λαό μας, τα επικίνδυνα μονοπάτια που βαδίζουμε με τις πολεμικές αναφλέξεις και τη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία απαιτεί αγωνιστική απάντηση.

Να μην πληρώσει ο εργαζόμενος λαός τον πόλεμο.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούν πίσω από κανένα ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Δεν πρέπει να στοιχηθούν πίσω από καμία δύναμη που δολοφονεί και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματα τους.

Απορρίπτουμε την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την αξιοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, τη μετατροπή της χώρας σε θύτη και το λαό σε θύμα. Δεν συναινούμε να πληρώνουμε τις επιπτώσεις της πολεμικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.

Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς τους πολεμικούς εξοπλισμούς. Δεν ανεχόμαστε την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ανακουφίζουν, καθώς εξαφανίζονται μπροστά στο μεγάλο κύμα ακρίβειας. Αντίθετα, εξασφαλίζουν μόνο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες μας. Δε μπορούμε να αποδεχτούμε πως ο κατώτερος μισθός βρίσκεται παγωμένος στα επίπεδα του 2007, στα 663€.

Έχουμε τη δύναμη να τους βάλουμε εμπόδια!

Οι εργαζόμενοι να σηκώσουμε ψηλά το ανάστημα μας διεκδικώντας όλα όσα σήμερα μπορούμε να απολαμβάνουμε και μας στερούν κυβερνήσεις και εργοδοσία πατώντας πάνω στους εκατοντάδες αντεργατικούς τους νόμους. Η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Διεκδικούμε:

Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτερου μισθού.

Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο κ.ά.

Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.

Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.

Όλες και όλοι στην πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη! Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ν. Αιγαίου, στις 10.30 π.μ.!

(φωτό αρχείου)

 

(Visited 81 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*