Απεργία 6ης Απριλίου στη Σύρο: Χλιαρή συμμετοχή, παρά τα «ανοιχτά μέτωπα» (φώτος)

Newsroom
06/04/2022 19:50
 
 
 

 

«Είμαστε σε πόλεμο». Σε αυτή τη φράση «συμπυκνώνεται» το μήνυμα που έστειλαν σήμερα τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώθηκε στη Σύρο, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της 6ης Απριλίου.

Βέβαια, για ακόμη μια φορά, παρά τα πολλά «ανοιχτά μέτωπα» που έχει απέναντί της η κοινωνία, η συμμετοχή ήταν «χλιαρή» και σίγουρα όχι αυτή που θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης έξω από το κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στην παραλία της Ερμούπολης, ο «πόλεμος» αυτός έχει να κάνει τις εξωφρενικές αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ακρίβεια που «καλπάζει» ανεξέλεγκτη, τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη συνεχή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού, που βλέπει την Υγεία και την Παιδεία να υποχρηματοδοτούνται, αλλά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων να «εκτοξεύονται» με τις «ευλογίες» της κυβέρνησης. Ένα ακόμη θέμα που έθιξαν ήταν η απεμπλοκή και η μη συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Στην πορεία που ακολούθησε, τα συνθήματα των συμμετεχόντων επικεντρώθηκαν γύρω από τα παραπάνω ζητήματα.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.