Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Newsroom
28/04/2022 13:27
 
 
 

Ημέρα-σύμβολο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας χαρακτήρισε την Πρωτομαγιά το Εργατικό Κέντρο Κυκλάδων στην ανακοίνωση του για τον εορτασμό της φετινής επετείου.

Όπως αναφέρει, τα αιτήματα, οι συμβολισμοί, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρα, αφού σχετίζονται με τον αγώνα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, για προκοπή και ευημερία του λαού.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

1η του Μάη είναι η ημέρα-σύμβολο για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, ελάχιστος φόρος τιμής στους αγώνες και στις θυσίες της εργατικής τάξης, ορόσημο στο διαρκή αγώνα για αξιοπρεπή δουλειά και ζωή, κοινή προκοπή και ευημερία.

Από την πρώτη απεργία επί σύγχρονου Ελληνικού Κράτος, εδώ στη Σύρο μας το Φεβρουάριο του 1879 έως και σήμερα, με σημείο αναφοράς τη μεγαλειώδη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886, η ιστορία του Εργατικού Κινήματος, οι μαζικές κινητοποιήσεις και οι αιματοβαμμένες διαδηλώσεις, μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι όλα κατακτήθηκαν και τίποτα δεν μας χαρίστηκε.

Τα αιτήματα και οι συμβολισμοί, οι διεκδικήσεις και τα μηνύματα της Πρωτομαγιάς είναι διαχρονικά επίκαιρα αφού συνοψίζουν την αγωνία για επαρκείς μισθούς και συλλογικά δικαιώματα, ανθρώπινους όρους και ωράρια, δικαιότερη διανομή του παραγόμενου πλούτου.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2022

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΙΣ 10:30

(φωτό αρχείου)

(Visited 104 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*