Το ετήσιο προσκύνημα του Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β΄ στη Μακρόνησο

Newsroom
20/05/2022 13:17
 
 
 

 

Όπως κατ’ έτος, την περίοδο του Πεντηκοσταρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στη Μακρόνησο.

Συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας και Μακρονήσου, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Δεμέναγα, τον Έπαρχο Κέας- Κύθνο κ. Ευαγγέλου, τον Αντιδήμαρχο Κέας κ. Δεμέναγα (που εκπροσωπούσε την απουσιάζουσα στη Σύρο Δήμαρχο Κέας), τον εθνικό και κοινωνικό ευεργέτη, προνοιάρχη ανακαινιστή του Ναού και Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ιερείς από την Κέα, τον Πρωτοπρ. Σταμάτιο από την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας, ιεροψάλτες και επιτρόπους Ναών της Κέας και ομάδα προσκυνητών, ο κ. Δωρόθεος ιερούργησε στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με την παρουσία και των διαμενόντων στο νησί κτηνοτρόφων.

Ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε τον Μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές, πολλαπλές και αφειδώλευτες ευεργεσίες του και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθ. Δεμέναγα και τους συνεργάτες του, για την προετοιμασία και την άψογη διεξαγωγή του προσκυνήματος, και προέτρεψε τους παρισταμένους να προσευχηθούν στον στρατιωτικό Άγιο Γεώργιο να καταπαύσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ ομοδόξων χωρών του Βορρά.

Ακολούθως, ο κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τρισάγιο επί τάφων Ελλήνων και ξένων, οι οποίο από εκατονταετίας πέθαναν και ετάφησαν στο νησί.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 99 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*