Χαράλαμπος Κόκκινος: 48 χρόνια από τη «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

Ευχαριστήριο μήνυμα του Χαράλαμπου Κόκκινου
Newsroom
20/07/2022 15:50
 
 
 

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 48 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο εξέδωσε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, κάνοντας λόγος για μια «μαύρη επέτειο».

Ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου τονίζει ότι ο Ελληνισμός οφείλει με ενότητα και διαρκή αγώνα να υπερασπιστεί τα εθνικά του δίκαια, ζητώντας μια δίκαιη λύση που να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και την επιστροφή των περιουσιών στους νόμιμους κατόχους τους

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Συμπληρώνονται 48 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι ημέρα μνήμης και μαύρη επέτειο για τον Ελληνισμό.

Από τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα:

-το 37% της Μεγαλονήσου έχει καταληφθεί και παραμένει στα χέρια του εισβολέα…

-η Λευκωσία είναι η μοναδική «διχοτομημένη» πρώτευσα κράτους και χώρας μέλους στην Ε.Ε.!

– Η τουρκική βαρβαρότητα και οι φρικαλεότητες οδήγησαν στην βίαιη μετακίνηση 120.000 Ελληνοκυπρίων από τις πατρογονικες τους εστίες, χιλιάδες συμπατριώτες μας έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί αγνοούνται μέχρι σήμερα.

– Στην κατεχόμενη Κύπρο εισβολέας λεηλατεί περιουσίες και καταστρέφει την θρησκευτική και πολιτιστική μας κληρονομιά!

Σήμερα τιμάμε τους πεσόντες, τους αγνοούμενους και αυτούς που αγωνίστηκαν για να αντιμετωπίσουν την άθλια τουρκική εισβολή. Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για δίκαιη λύση του Κυπριακού, να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής, να επιστρέψουν οι περιουσίες στους Έλληνες νόμιμους κατόχους τους και να μην περάσουν τα άθλια σχέδια της Τουρκίας και του παράνομου «τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους»!

Ο Ελληνισμός οφείλει με ενότητα και διαρκή αγώνα να υπερασπιστεί τα εθνικά του δίκαια! Ο πολιτισμένος κόσμος και οι Διεθνείς οργανισμοί (Ε.Ε., ΟΗΕ κλπ.) πρέπει να στηρίξει έμπρακτα (και όχι μόνο με ευχολόγια και «χαλαρά» ψηφίσματα συμπαράστασης) αυτή την προσπάθεια διότι η Τουρκία συνεχίζει την αδιαλλαξία και την επιθετικότητα και αμφισβητεί προκλητικά το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος της Κύπρου!

Το δίκαιο είναι με το μέρος μας και θυμίζουμε ότι την ευαισθησία που έδειξε η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν την έδειξε μέχρι σήμερα για την απαράδεκτη τουρκική εισβολή στην Κύπρο…!

 

(Visited 37 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*