Δήλωση Γιάννη Βλασερού για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Μετεκλογικό μήνυμα Γιάννη Βλασερού
Newsroom
10/10/2022 19:48
 
 
 

 

Να συμβάλουμε συλλογικά στην επίτευξη βημάτων προόδου στον τομέα της ψυχικής υγείας και ειδικά στην υποστήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες κάλεσε επαγγελματίες της υγείας, αλλά και πολίτες ο Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Βλασερός.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο κ. Βλασερός παραδέχθηκε επίσης, ότι η πρόσβαση σε ειδικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας δεν είναι πάντα και για όλους αυτονόητη, ειδικά στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βλασερού:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας – ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε – μας υπενθυμίζει ότι εκατοντάδες συνάνθρωποι μας γύρω μας αντιμετωπίζουν ψυχικές ασθένειες που, για πολλούς από αυτούς τη στιγμή που τα βιώνουν, φαντάζουν ανυπέρβλητα.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, θα ήθελα να επισημάνω ότι η πρόσβαση σε ειδικούς και συμβούλους ψυχικής υγείας δεν είναι πάντα και για όλους αυτονόητη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πολλά άτομα που χρήζουν της σχετικής φροντίδας δεν λαμβάνουν την δέουσα υποστήριξη. Ιδιαίτερα στα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές το πρόβλημα αυτό συχνά επιτείνεται λόγω της αδυναμίας πρόσβασης των κατοίκων σε ειδικούς και σε μονάδες ή κέντρα ψυχικής υγείας.

Θα κλείσω με την ευχή και την προσδοκία να βάλουμε όλοι μαζί – ειδικά όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά αλλά και όσοι εργάζονται στα ΜΜΕ – το λιθαράκι μας στον αγώνα για να γίνουν βήματα προόδου σε ο,τι αφορά στον τομέα της ψυχικής υγείας».

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*