Φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων για τη δυσλεξία με πρωτοβουλία της Κ. Μονογυιού

Newsroom
12/10/2022 18:42
 
 
 

 

Για 3η συνεχή χρονιά, ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δυσλεξίας (Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022) δημόσια κτίρια σε όλη την Ελλάδα φωταγωγήθηκαν με το χρώμα μπλε-τιρκουάζ, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη δυσλεξία.

Η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, σε συνεργασία με τον εφευρέτη – καθηγητή κ. Γεώργιο Παυλίδη και τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής κ. Μπακιρτζή ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αλληλοκατανόησης, στήριξης και ενδυνάμωσης στους δυσλεξικούς ανθρώπους, αλλά και στην υπόλοιπη κοινωνία ώστε να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις για το φαινόμενο της δυσλεξίας.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση, η κα Μονογυιού δήλωσε: «Για 3η συνεχή χρονιά ανέλαβα την πρωτοβουλία και ανήμερα της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δυσλεξίας το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με την πολύτιμη συνεργασία των Δήμων και των Περιφερειών μας, φωταγωγήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια δημόσια κτίρια με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δυσλεξία. Τέτοιες δράσεις ενώνουν την κοινωνία και ενθαρρύνουν τους δυσλεξικούς ανθρώπους να συνεχίσουν να κυνηγούν τα όνειρα τους.

Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξή οδηγεί τους δυσλεξικούς στην επιτυχία και στην ευτυχία. Στόχος είναι να αντιμετωπίζονται δίκαια και να νιώθουν υπερήφανα τα παιδιά με δυσλεξία και διάσπαση προσοχής, όπως επίσης και οι οικογένειες τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη και την Περιφερειακή Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Δήμαρχο Σύρου κ. Νίκο Λειβαδάρα, τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο, τη Δήμαρχο Φολεγάνδρου κ. Ευθαλία Παπαδοπούλου που στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας μου καθώς για την ιδιαίτερη συμβολή τους σε μία τόσο σπουδαία δράση».

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*