Στα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου στον αύλειο χώρο του ΥΝΑΝΠ ο Μητροπολίτης Σύρου

Newsroom
13/10/2022 21:49
 
 
 

 

Στα εγκαίνια του ανεγερθέντος το 2019, φιλοτίμω δαπάνη του Φιλογενούς Πλοιοκτήτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ιερού Παρεκκλησίου του Προστάτου της Ελληνικής Ναυτοσύνης Αγίου Νικολάου, στον αύλειο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρέστη ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωποι των Αρχηγών των τριών Όπλων και του ΓΕΕΘΑ, Αξιωματικοί, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου, ενώ τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε και συνεχάρη με εγκαρδίους λόγους τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο ΛΣ κ. Αλεξανδράκη, καθώς και τον κ. Δωρόθεο Β΄ για την παρουσία του, εμνήσθη του διατελέσαντος Αρχηγού ΛΣ κ. Σταμ. Ράπτη (επί της θητείας του οποίου ανηγέρθη το παρεκκλήσιο) κι ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να προστατεύει και να τηρεί από κάθε κίνδυνο ασφαλή τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Πειραιώς για την χορηγηθείσα Κανονική του Άδεια, καθώς και τον κ. Υπουργό και τον κ. Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την πρόσκληση, τους οποίους και συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους κι ευχήθηκε ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντοτε στο τιμόνι των πλοίων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 162 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*