Κολωνός: Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η 12χρονη και πέντε από τα αδέλφια της – Στήριξη από ειδικούς

Newsroom
18/10/2022 11:45
 
 
 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του, το “Χαμόγελο του Παιδιού” από το βράδυ της Παρασκευής έχει αναλάβει την φροντίδα των έξι παιδιών της οικογένειας που σχετίζεται με την υπόθεση κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Επιπλέον, ο οργανισμός αναφέρει ότι “συμμεριζόμενος την αγωνία και το ενδιαφέρον της εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών κας Χασάπη, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου να μη χωριστούν τα ανήλικα αδέλφια της οικογένειας”, τα παιδιά έχουν παραμείνει μαζί και προστατευμένα στο πλαίσιο των υπηρεσιών που προσφέρει το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

“Ο Οργανισμός, συνεπής στις αρχές του να μη χωρίζονται τα αδέλφια, έχει πολλές φορές στο παρελθόν φιλοξενήσει 7, 5, 3 κοκ αδέλφια, κορίτσια και αγόρια, διαφορετικών ηλικιών, ακόμη και στην ηλικία των 16 και 17 ετών, όπως τα αδέλφια της συγκεκριμένης οικογένειας”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Προσθέτοντας ότι “αντιθέτως, τα κρατικά ιδρύματα δέχονται μόνο αγόρια ή κορίτσια, και όχι μεγαλύτερης ηλικίας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη κοινή Υπουργική Απόφαση 40494/3.5.2022 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω της οποίας προωθείται η ημιαυτόνομη διαβίωση για παιδιά άνω των 15 ετών, που έχουν στερηθεί μια υγιή οικογένεια, έχουν βιώσει καταστάσεις εγκατάλειψης, παραμέλησης και κακοποίησης και δεν μπορούν να αποκατασταθούν μέσω του θεσμού της αναδοχής ή υιοθεσίας”.

Όπως υπογραμμίζει ο οργανισμός, “βάσει της νέας νομοθεσίας που είναι σε ισχύ, τα έξι αδέλφια αναπόφευκτα θα διασκορπίζονταν σε κρατικά ιδρύματα απομακρυσμένων περιοχών”.

Για την κατάσταση των παιδιών

Σχετικά με την κατάσταση των παιδιών, το “Χαμόγελο του Παιδιού” αναφέρει ότι “εφόσον χρειαστεί, θα λάβουν παράλληλα εξατομικευμένη θεραπευτική υποστήριξη στο “Σπίτι του Παιδιού”, το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο Ημέρας για την εξατομικευμένη Παροχή Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε Παιδιά και Εφήβους, θύματα κάθε μορφής κακοποίησης” ενώ ήδη βρίσκονται δίπλα τους “συνειδητά και με προσήλωση οι εξειδικευμένοι άνθρωποι του οργανισμού”, όπως παιδαγωγοί, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί, σε 24ωρη βάση.

Τέλος, το “Χαμόγελο του Παιδιού” ευχαριστεί θερμά “τους γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού”, οι οποίοι “θα συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα παιδιά για τη διενέργεια παιδοψυχιατρικής εκτίμησης” και επισημαίνει “την ανάγκη προστασίας και σεβασμού της ιδιωτικότητας των παιδιών, όπως αυτή απορρέει και από τα άρθρα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού”. Για το λόγο αυτό, το “Χαμόγελο του Παιδιού” εφεξής “παύει οποιαδήποτε δημόσια αναφορά στο ιστορικό και την υπόθεση που μπορεί να τα επαναθυματοποιήσει ή πληγώσει την ψυχή τους”.

(Visited 96 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*