Μήνυμα Μονογυιού για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Newsroom
25/10/2022 16:13
 
 
 

 

Τακτικός προληπτικός έλεγχος και σωστή ενημέρωση είναι τα «όπλα» των γυναικών στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, όπως αναφέρει η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού στο μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Στο ίδιο μήνυμα γίνεται αναφορά στο πρόγραμμα που θέσπισε η κυβέρνηση για τις γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών, επενδύοντας – όπως λέει η κα Μονογυιού – «στην πρόληψη και την ενημέρωση με σκοπό την δραστική μείωση του φαινομένου».

Το μήνυμα της Κατερίνας Μονογυιού έχει ως εξής: 

25 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Η σημερινή ημέρα αφορά όλες τις γυναίκες καθώς είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος και η σωστή ενημέρωση είναι απαραίτητα και σώζουν ζωές. Για αυτόν τον λόγο, ήδη από τον Ιούνιο του 2022 έχει τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του μαστού – Φώφη Γεννηματά», το οποίο έχει αναδειχθεί σε σύμμαχο όλων των γυναικών ηλικίας 50-69 ετών. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40.000 δωρεάν ψηφιακές μαστογραφίες και η ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην πρόληψη και την ενημέρωση με σκοπό την δραστική μείωση του φαινομένου.

(Visited 119 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*