Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ για το νέο έτος

Newsroom
01/01/2023 20:57
 
 
 

 

«Ειρήνη φίλη, το παρά πάντων μεν επαινούμενον αγαθόν, υπ’ ολίγων δε φυλασσόμενον» (Αγ.Γρηγόριος Θεολόγος Ε.Π.Ε.1, 328)
(«Ειρήνη αγαπημένη, το αγαθό που από όλους επαινείται, αλλά από λίγους φυλάσσεται»!)

Ευλογημένοι μου Χριστιανοί,
Με την Χάρη και το έλεος του Δωρεοδότη Κυρίου μας, ένα νέο έτος ανατέλει για μία ακόμη φορά στην προσωπική ιστορική μας διαδρομή.

Με την ευκαιρία λοιπόν της πρώτης ημέρας του νέου αυτού ημερολογιακού έτους 2023, σας ευχόμεθα το νέο αυτό έτος να είναι χρόνος εκπλήρωσης των προσωπικών σας προσδοκιών, ονείρων, στόχων και οραματισμών.

Προσευχόμαστε επίσης, το ανέσπερο φως του ταπεινού Σπηλαίου να καταυγάζει με τα πολυτιμώτατα αγαθά της υγείας, της ευημερίας, της πνευματικής καρποφορίας και κυρίως της ειρήνης, τον κόσμο μας.

Ο σύγχρονος άνθρωπος, αγαπητά μου πνευματικά παιδιά, καυχάται για τα πολιτισμικά και ιδιαιτέρως για τα τεχνολογικά του επιτεύγματα.

Κατόρθωσε να ζει με μεγάλη άνεση και τεχνική υπεροχή σε έναν πλανήτη, που διαρκώς μεταβάλλεται. Έχει κατακτήσει το διάστημα. Η γη έγινε το σπίτι του και ο Γαλαξίας η γειτονιά του.

Και όμως δεν ζει μία ευτυχισμένη και ήσυχη ζωή. Διαρκώς αγωνιά, διαρκώς παλεύει, διαρκώς αδημονεί, μη μπορώντας να αντικρίσει την λάμψη των ματιών των συναθρώπων του, να ενωτισθή τα αγωνιώδη σκιρτήματα των ψυχών τους.

Πολλές συρράξεις σε διάφορα σημεία του κόσμου μας, ακόμα και στην Ευρώπη, παραμένουν ανοικτές, καταδεικνύοντας τραγικά ότι οι πολεμικές συγκρούσεις δεν αποτελούν μόνον κληρονομιά του παρελθόντος, αλλά και πραγματικότητα του παρόντος.

Αγαπητά μου παιδιά,
Η φοβερώτερη σύγκρουση όλων των εποχών και όλων των αιώνων πραγματοποιήθηκε επάνω στον Σταυρό, επί του μαρτυρικού Γολγοθά.

Εκεί συγκρούσθηκε το φως με το σκοτάδι, η αλήθεια με το ψεύδος, η κακία με την αρετή, η αγιότητα με την αμαρτία, η ζωή με τον θάνατο. Εκεί ο Κύριος συνέτριψε το κράτος του διαβόλου και ανύψωσε τον άνθρωπο στον Ουρανό, χαρίζοντας στην χοϊκή καρδιά του την αληθινή και απόλυτη ειρήνη, την ειρήνη του Θεού.

Αυτήν οι άνθρωποι από την εποχή της πτώσεως των Πρωτοπλάστων αναζητούν!

Αυτήν, έφερε ως πρώτο δώρο στον κόσμο, κατά την νύκτα της Γεννήσεώς Του, ο Θεάνθρωπος Ιησούς!
«Και επί γης ειρήνη» ανήγγειλαν οι Άγγελοι στην ανθρωπότητα, από το ουρανογείτον Σπήλαιο της Βηθλεέμ. Αυτήν την ειρήνη, που αναγεννά και καθαίρει την ψυχή του ανθρώπου από τον σάλο των παθών, που εμπνέει την ευλάβεια προς τον Θεό, τον σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Με την ανατολή λοιπόν του νέου έτους 2023, που η άρρητη αγάπη του Άναρχου Κυρίου της Ζωής μας χαρίζει, πατρικώς σας ευχόμαστε υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στους πολλούς και δύσκολους αγώνες της καθημερινής ζωής.

Καλή και ευλογημένη Χρονιά, με υγεία και κάθε ευλογία Θεού!

Με πατρική αγάπη

† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’

(Visited 104 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*