20 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δήμους του Ν. Αιγαίου στους σεισμοπαθείς της Τουρκίας

Newsroom
25/02/2023 17:17
 
 
 

 

Είδη ρουχισμού, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα, τρόφιμα και λοιπά απαραίτητα είδη περιλάμβανε η ανθρωπιστική βοήθεια 20 τόνων περίπου που συγκέντρωσαν οι Δήμοι Κυκλάδων και Δωδεκανήσου για τους σεισμοπαθείς της Τουρκίας.

Όλα τα παραπάνω φορτώθηκαν στο καταμαράν “Marmaris Express»”, με τη συνδρομή του Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου, προσκόπων και εθελοντών από τον Δήμο της Ρόδου και τους Δήμους Αγαθονησίου, Τήλου και Λειψών, διαμέσου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και προωθήθηκαν στην περιοχή του Μαρμαρίς σε συνεννόηση με τον αντίστοιχο Δήμο της γείτονος χώρας.

Στο λιμάνι της Ρόδου παρευρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στη Ρόδο κ. Salim Kircaliali, ο Γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πόκκιας, ο Αντιδήμαρχος Ρόδου κ. Γιώργος Τριάντος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κα Μάνθα Ζιώγου, καθώς και στελέχη του Δήμου της Ρόδου.

Επισημαίνεται ότι ο όγκος αυτής της βοήθειας προστίθεται σε αντίστοιχες αποστολές που εστάλησαν στην Τουρκία, μέσω της Κω, της Σύμης και της Αθήνας από το σύνολο των Δήμων του Νοτίου Αιγαίου.

Η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους πολίτες των νησιών για τη συγκινητική συνεισφορά τους, που δείχνει τα αισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που τους διακατέχουν, στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων των νησιών, καθώς και σε όσους συνέδραμαν στην επιτυχημένη προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης των πληγέντων γειτόνων συνανθρώπων μας.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*