Συνάντηση του Σχολείου Οικογένειας της Ι. Μητροπόλεως Σύρου για τον μήνα Μάρτιο

Newsroom
14/03/2023 18:33
 
 
 

 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως πραγματοποιήθηκε η συνάντηση για τον μήνα Μάρτιο του Σχολείου Οικογένειας της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Σημειώνεται ότι το Σχολείο Οικογένειας είναι από τις πρώτες ποιμαντικές δράσεις του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’ άμα τή εκλογή του και καταστάσει του στην Μητρόπολη Σύρου.

Το γενικό θέμα της φετινής περιόδου είναι “Τα πραγματικά αίτια των τσακωμών – συγκρούσεων (που συνήθως οδηγούν στην διάλυση) στις ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως μέσα στην οικογένεια”.

Ο υπεύθυνος της εν λόγω δράσεως της Ιεράς Μητρόπολης Αρχιμανδρίτης Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, Ψυχοθεραπευτής με ειδικότητα στην Οικογενειακή Θεραπεία, ανέπτυξε έναν από τους βασικότερους και συχνότερους λόγους συγκρούσεων και διάλυσης των σχέσεων που είναι “η ανάγκη τού Εγώ να έχει δίκιο”, ώστε να αισθάνεται ανώτερο και φυσικά ο απέναντι να έχει άδικο, μειωμένος και κατώτερος.

Ένα μεγάλο μέρος της χθεσινής συναντήσεως αφιερώθηκε διαδραστικά με το ακροατήριο στην ανάλυση και κατανόηση της φύσεως του ΕΓΩ. Έγινε μια άκρως γόνιμη και ζωντανή συζήτηση και με παραδείγματα από την καθημερινή ζωή, ο ομιλητής πρότεινε τρόπους διαχειρίσεως του ΕΓΩ, οι οποίοι δεν θα οδηγούν στην απώλεια της αγάπης και στη ρήξη και καταστροφή των σχέσεων στην οικογένεια, αλλά και εκτός οικογενείας.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 81 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*