Υπάλληλοι Π.Ε. Κυκλάδων: «Βιώνουμε μία ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου»

aireti perifereia ktirio syros
Newsroom
30/04/2023 16:02
 
 
 

 

Για υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμη και στις βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις τους, την ίδια στιγμή που οι εργατικές κατακτήσεις τους δέχονται ανελέητη επίθεση κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της αιρετής Περιφέρειας (Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων).

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος για τον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τονίζεται ότι η συγκεκριμένη μέρα δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, αλλά και ιστορικό σημείο αναφοράς για συνέχιση των κοινωνικών αγώνων.

Το πλήρες περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής: 

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΠΕ Κυκλάδων (πρώην) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Νομού Κυκλάδων τιμά τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων για κοινωνική απελευθέρωση.

Στην καθημερινότητά μας φαίνεται ξεκάθαρα να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής μας και η αδυναμία μας να ανταποκριθούμε σε βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, ενώ η νησιωτικότητα να μένει κενό γράμμα, ακόμη και στην έγκαιρη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου. Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ προωθεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τα ξέφρενα κέρδη τους, ακόμη και ελάχιστες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της. Η ακρίβεια είναι φανερή σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης και την ενέργεια έχοντας σαν αποτέλεσμα τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός μας, ενώ οι μισθοί μας βρίσκονται καθηλωμένοι για χρόνια. Το πρόβλημα της στέγασης γιγαντώνεται τόσο όσον αφορά το κόστος όσο και στην έλλειψη διαθέσιμων σπιτιών.

Στην Ελλάδα βιώνουμε καθημερινά μία ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου που σκοπό έχει να ανατρέψει όλες τις εργατικές κατακτήσεις και να δημιουργήσει ένα σύγχρονο εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ενάντια στις πολιτικές του δόγματος του σοκ, εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, με τις δύο πανελλαδικές απεργίες του προηγούμενου μήνα, προτάσσοντας την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων. Ταυτόχρονα το προηγούμενο διάστημα βλέπουμε στην Ευρώπη (Γαλλία, Γερμανία) τους εργατικούς αγώνες να συνεχίζονται με απεργίες διεκδικώντας αυξήσεις και μια καλύτερη ζωή.

Ζητάμε να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους. Δεν αποδεχόμαστε τη μισή συγνώμη της κυβέρνησης και τη διάχυση των ευθυνών της πίσω από τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων. Παλεύουμε για να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος. Θεωρούμε ότι η συνεχής αδιαφορία και το ξεπούλημά δημόσιων υποδομών σε ιδιώτες (όπως στην υγεία και στα δίκτυα), οδήγησαν μεθοδικά στη διάλυση τους και τελικά κατέληξαν στο έγκλημα των Τεμπών με τις τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Η Υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό, η πρόνοια, και οι μεταφορές είναι κοινωνικά αγαθά και όχι εμπορεύματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ απαξίωσε τη δημόσια εκπαίδευση προσπαθώντας να ενισχύσει την ιδιωτική ακόμη και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ξεπουλά και χαρίζει δημόσια αγαθά, υπηρεσίες και αρμοδιότητες. Απογυμνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες από προσωπικό οι οποίες πλέον δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και μέσων και προσπαθεί να εφαρμόσει μια δήθεν αξιολόγηση προωθώντας πολιτική του «μαστίγιου και του καρότου» για να την εφαρμόσει. Στο πλαίσιο της ίδιας πολιτικής, οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι ενώ παράλληλα αυξάνονται τραγικά οι εξοπλιστικές δαπάνες και οι φορολογικές ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.

Η εργατική Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης και τιμής, είναι και ιστορικό σημείο αναφοράς για συνέχιση των κοινωνικών αγώνων και μας δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης και του αγώνα.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Στη Σύρο καλούμε στην συγκέντρωση και κινητοποίηση για την εργατική πρωτομαγιά 1 Μαΐου στις 10:30 π.μ. στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

(Visited 49 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*