Οι γυναίκες των Κυκλάδων διαμαρτύρονται για τη δημόσια υγεία – Παραστάσεις διαμαρτυρίας αύριο στα λιμάνια

Newsroom
13/05/2023 13:58
 
 
 

 

Κοινή παράσταση διαμαρτυρίας για τη δημόσια υγεία την ώρα της πρώτης προσέγγισης συμβατικού πλοίου στο κάθε λιμάνι αποφάσισαν για αύριο 14 Μαΐου οι Σύλλογοι Γυναικών των Κυκλάδων.

Η απόφαση πάρθηκε στο 14ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών με τίτλο» Κυκλαδίτισσες και Υγεία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις για το Ευ Ζην», το οποίο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στη Σίφνο την Κυριακή 23 Απριλίου.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών «Οι Κόρες των Κυκλάδων» και τον Σύλλογο Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Σίφνου και υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Εκτός από τις εκπροσώπους των Συλλόγων, το Συνέδριο παρακολούθησαν εκδρομείς από τα νησιά και μεγάλος αριθμός κατοίκων και επισκεπτών της Σίφνου. Παρούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου ήταν η Δήμαρχος Σίφνου Μαρία Ναδάλη, ενώ την πρώτη ημέρα μήνυμα της Επάρχου ΠΕ Μήλου Έλλης Χωριανοπούλου διάβασε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Γεροντής.

Το πάντα επίκαιρο θέμα της Υγείας ήταν το θέμα του Συνεδρίου, που έθεσε στο επίκεντρο τις σύγχρονες πρακτικές Ευ Ζην και επιχείρησε την εξέταση θεμάτων όπως η πανδημία, η κρατική και κοινωνική μέριμνα, καθώς και οι ιδιαιτερότητες των Κυκλάδων σε σχέση με τις υγειονομικές παροχές. Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου τιμήθηκε για την προσφορά της η μαία του νησιού Βασιλική Χαστατζέρη-Σουλιώτη.Την τελευταία ημέρα του Συνεδρίου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε και συνοπτικά παρακάτω αναφέρονται οι αποφάσεις που ελήφθησαν.

Τέλος, οι συνδιοργανωτές του Συνεδρίου ευχαρίστησαν την καθηγήτρια Μαρία Τσιροτζίδου και τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου Σίφνου για το όμορφο εικαστικό θέμα της αφίσας του Συνεδρίου που δημιούργησαν!

Οι γυναίκες των Κυκλάδων έδωσαν δυναμικό ραντεβού για το επόμενο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών, το 15ο στη σειρά, η τελική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του οποίου θα συζητηθεί τους επόμενους μήνες.

Συμπεράσματα και αποφάσεις 14ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών
Απαιτούμε:
-την αναβάθμιση και ενίσχυση των Δημοσίων ιατρικών μονάδων των νησιών μας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα και περιφερειακά ιατρεία),
-τη δημιουργία σταθμών ΕΚΑΒ με ελικόπτερα στη Σύρο και στη Νάξο,
-την παροχή στέγης ή/και κρατική επιδότηση ενοικίου του ιατρικού προσωπικού που καλύπτει τις ανάγκες των νησιών μας,
-την ενεργοποίηση και ενίσχυση της λειτουργίας και χρήσης του υγειονομικού σκάφους της Πάρου,
-την ένταξη του Κέντρου Υγείας Μήλου στο ΕΚΑΒ,
-την αντιμετώπιση της υγείας ως το σημαντικότερο αγαθό.

Τέλος αποφασίζουμε να πραγματοποιηθεί κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στα λιμάνια των νησιών μας, την Κυριακή 14 Μαΐου, την ώρα της πρώτης προσέγγισης συμβατικού επιβατικού πλοίου σε κάθε λιμάνι. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Συλλόγους και φορείς των νησιών των Κυκλάδων καθώς και στους απλούς συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και να ενώσουν τις φωνές τους μαζί μας ώστε να ακουστεί το μήνυμά μας παντού.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τις αποφάσεις του 14ου Παγκυκλαδικού Συνεδρίου Συλλόγων Γυναικών

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*