Πλήθος πιστών στον Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου στη Μακρόνησο

Newsroom
22/05/2023 11:01
 
 
 

 

Από το λιμάνι του Λαυρίου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αφίχθη στη Μακρόνησο και ιερούργησε στον προ δεκαετίας από τον Μεγάθυμο Εθνικό και Κοινωνικό Ευεργέτη κ. Αθανάσιο Μαρτίνο εκ βάθρων ανακαινισθέντα και υπό του ιδίου εγκαινιασθέντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Τον κ. Δωρόθεο συνόδευαν ο Εντιμολογιώτατος Διοικητής του Αγίου Όρους κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, οι Βουλευτές της ΝΔ κ.κ. Βλάχος και Οικονόμου, οι Δήμαρχοι Μαρκοπούλου, Βούλας-Βάρκιζας και Βουλιαγμένης, η Δήμαρχος Κέας, ο Έπαρχος Κέας-Κύθνου, ο Αντιδήμαρχος Κύθνου, Πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λαυρίου, ο Λιμενάρχης Λαυρίου, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου και μέγα πλήθος πιστών από την Αθήνα, το Λαύριο, την Ερέτρια και την Κέα.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σύρου – αφού εξέφρασε τη χαρά του, διότι, όπως είπε, οι προσκυνητές είχαν συμμάχους τους τον καιρό και τη θάλασσα – υπογράμμισε την ευλογία που προσφέρει η ιερά αυτή αποδημία στο μαρτυρικό νησί της Μακρονήσου σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς τους προσφέρει την ευκαιρία πνευματικής και σωματικής αναψυχής και εσωτερικής αναβάθμισης, αλλά και της μεταξύ τους επικοινωνίας, κάτι που έχει ατονήσει στους εγωιστικούς και μοναχικούς καιρούς μας.

Ευχαρίστησε τον Μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τις πολλές, πολλαπλές καο αφειδώλευτες ευεργεσίες του, ευχόμενος ο Κύριος να τον στηρίζει επί μήκιστον ετών ευεργετούντα την Εκκλησία, την Πατρίδα και τους μικρούς τόπους, που τόσο το έχουν ανάγκη, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθ. Δεμέναγα και τους συνεργάτες του, για την προετοιμασία και την άψογη διεξαγωγή του προσκυνήματος, τους προσελθόντες Εφημερίους από την Κέα και την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και όλους τους παραστάντες στην εκδήλωση.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χειροθέτησε Αναγνώστη τον φερέλπιδα νέο κ. Κοτσαύτη, δομέστικο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Κέας.

Στη συνέχεια, τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κέας τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ παρετέθη σε όλους παραδοσιακή δοχή.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 97 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*