«Φάσκιωσαν» τον Νικηφόρο Μανδηλαρά και τον εξέθεσαν στο Παλαί Γαλατσίου, 56 χρόνια μετά τη δολοφονία του

Newsroom
29/05/2023 16:38
 
 
 

 

Όποιος κάνει μια βόλτα στο λεγόμενο Παλαί του Γαλατσίου (αχανές απομεινάρι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και των Ολυμπιακών Ακινήτων Α.Ε., που ψάχνει ακόμη να βρει την ταυτότητά του) θα δει αυτό το ακαλαίσθητο και θλιβερό θέαμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Λόγω των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, που θα συνδέει το Γαλάτσι με το Γουδή, ανασκάφτηκε η πλατεία Νικηφόρου Μανδηλαρά στο Νέο Τέρμα Γαλατσίου και η προτομή του δολοφονηθέντος από τη χούντα των συνταγματαρχών αγωνιστή μεταφέρθηκε σε υπαίθριο χώρο του Παλαί, σε μια γωνιά και, παρά το…καμουφλάζ με αμπαλάρισμα, είναι έρμαια στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στους κινδύνους κλοπής για μεταπώληση του υλικού. Η εικόνα είναι αλγεινή και καθόλου τιμητική για τους αρμόδιους.

Δίπλα στην «πακεταρισμένη» προτομή και το «συσκευασμένο» επίσης βάθρο διακρίνεται (περιτυλιγμένη και αυτή) η μεγάλη σμυριδόπετρα που δώρισε στον Δήμο Γαλατσίου η κοινότητα Κορώνου, επί προεδρίας Νίκου Ιακ. Χουζούρη, για να τοποθετηθεί συμβολικά, ως δημόσιο «κτέρισμα» δίπλα στην προτομή του δημοκράτη αγωνιστή και διαπρεπούς δικηγόρου και διανοούμενου.

Χάθηκε ένας εσωτερικός χώρος να φυλάξουν την προτομή; Τι λένε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος και ο επί του Πολιτισμού ναξιώτης Μάνος Ελευθερίου; Πενήντα έξι χρόνια έκλεισαν αυτόν το μήνα από τη χουντική, μαρτυρική δολοφονία του Μανδηλαρά. Αντί να τον τιμήσει ο Δήμος, που θα διευκολυνόταν, αν η προτομή ήταν σε εσωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων, του επιφυλάσσουν αυτή τη μεταχείριση;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 874 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*