Στην βράβευση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών από την ΑΜΚΕ «Κίνημα» ο Αλέξης Αθανασίου

Newsroom
10/06/2023 10:57
 
 
 

 

Για την «πολυετή και ανεκτίμητη μέριμνά του στην προστασία του Περιβάλλοντος» βραβεύθηκε τιμητικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β’ από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κίνημα»

Η λιτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην οικία της Οσίας Φιλοθέης (Αρχοντικό Μπενιζέλων) στην Πλάκα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και σε αυτήν παρέστησαν οι εκπρόσωποι των φορέων διοργάνωσης της εκδήλωσης (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, Περιφερειακό Φυτώριο ΝοτίουΑιγαίου και Α.Μ.Κ.Ε. «Κίνημα» και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από την Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ το συντονισμό της ανέλαβε η γνωστή δημοσιογράφος κα Μαρία Νικόλτσιου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αναγέννησί μας» και υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος (Αλέξης) Αθανασίου. Στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που πρέπει να διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού σε θέματα περιβάλλοντος, ως η πιο κοντινή στον πολίτη εξουσία, ενώ αναφερόμενος στα νησιά των χιλιάδων μονίμων κατοίκων και των εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο, με το ιδιαίτερο μικροκλίμα, τις απεριόριστες φυσικές ομορφιές και τις ιδιαιτερότητές τους, τόνισε πως οφείλουμε να έχουμε όραμα αλλά και κουλτούρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, συνεχάρη τον Μακαριώτατο και τους διοργανωτές της εκδήλωσης για το έργο που προσφέρουν, έχοντας ως κεντρικό αμετάβλητο στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει προς τους φορείς συνδιοργάνωσης, πρόσκληση δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας ώστε να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν στο προσεχές μέλλον οι επόμενες δράσεις στο νησί της Σύρου και πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Σημειώνεται ότι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΚΙΝΗΜΑ» ιδρύθηκε με πρωτοβουλία έξι ενεργών πολιτών, οι οποίοι με έδρα τη Νάξο, ενστερνίζονται την υποχρέωσή τους να μεριμνήσουν, με ευθύνη και ατομική προσφορά στην ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής του Νοτίου Αιγαίου σε θέματα της κλιματικής αλλαγής.

Πρόεδρος του Δ.Σ. της Α.Μ.Κ.Ε. «ΚΙΝΗΜΑ» είναι η κα ΚατερίναΑνδρούτσου, Αντιπρόεδρος ο κ. Νίκος Καβαλλιέρος, Ταμίας η κα Χριστιάννα Σταματέλου και μέλη η κα Μαρία Χατζηνάσιου και η κα Βασιλική Χριστίδη, ενώ «Πρέσβειρες Προστασίας Νήσων» είναι οι κυρίες Χρυσάνθη Λαιμού, Φαίη Καρρά Ξενοκώστα, Βάσω Πετρίδου και Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

(Visited 144 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*