Σε Αμοργό και Κίμωλο τα «Αθλητικά Μονοπάτια» 2023

Newsroom
30/06/2023 18:25
 
 
 

 

Από τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έως και το Σάββατο 22 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί, για 8η φορά, το πρόγραμμα Αθλητικά Μονοπάτια Καλοκαίρι 2023 (ΑΜ 2023), παράλληλα σε 11 απομακρυσμένα νησιά, σε συνέχεια του χειμερινού προγράμματος.

Τα νησιά που θα διανύσουν τα καλοκαιρινά μονοπάτια φέτος είναι ο Άγιος Ευστράτιος, η Αμοργός, η Αστυπάλαια, η Κάσος, το Καστελλόριζο, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, η Κίμωλος, τα Ψαρά και οι Φούρνοι Κορσέων. Στο καλοκαιρινό camp αθλητικών δραστηριοτήτων συμμετέχουν παιδιά που κατοικούν μόνιμα στα νησιά αυτά.

Το φετινό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, όπως κάθε χρόνο, εκμάθηση ασφαλούς κολύμβησης, αθλητισμό, ευαισθητοποίηση, μάθηση και κυρίως παιχνίδι και διασκέδαση. Παιχνίδια προσανατολισμού, περίπατοι, όπως και κυνήγι θησαυρού δεν θα λείψουν από το πρόγραμμα, ενώ η σωστή διατροφή παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων για τις επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Το τρίπτυχο των Αθλητικών Μονοπατιών; Παιχνίδι, ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση.

Φέτος, «συνταξιδιώτης» στα Αθλητικά Μονοπάτια θα είναι η ομάδα του Schoolwave με δύο νεανικά συγκροτήματα, τα οποία θα πραγματοποιήσουν μουσικό επιμορφωτικό εργαστήρι για τα παιδιά και θα κλείσουν με μουσική συναυλία στην τελετή λήξης, στα νησιά της Νισύρου και της Αστυπάλαιας. Επίσης, φέτος για πρώτη φορά, με τη βοήθεια του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα πραγματοποιηθούν προγράμματα εικαστικών, ρομποτικής και πειραμάτων.

Συνοδοιπόρος, για άλλη μία χρονιά, το Safe Water Sports (SWS), ενώ την παρέα των «Αθλητικών Μονοπατιών» θα εμπλουτίσουν η μαθητική ομάδα Κινηματογράφησης Homo Ludens, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εργαστήρι κινηματογράφησης. Τέλος, η ομάδα χορού La Timba θα προσφέρει Latin χορευτικά στην τελετή λήξης, στα νησιά των Φούρνων και των Λειψών.

Για να κλείσει θεαματικά το θερινό πρόγραμμα του 2023, σε όλα τα νησιά προγραμματίζεται τελετή λήξης η οποία θα περιλαμβάνει αθλητισμό, μουσική, χορό και εορταστική διάθεση, ώστε οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών να χαιρετήσουν τα καλοκαιρινά «Αθλητικά Μονοπάτια» όπως τους αρμόζει.

Το πρόγραμμα «Αθλητικά Μονοπάτια» διοργανώνεται από το 2015 και υλοποιείται από την «Αναγέννηση & Πρόοδο» και από το Sports Excellence | Τμήμα Αθλητικής Αριστείας της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 174 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*