Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός – Είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου»

Newsroom
10/07/2023 19:58
 
 
 

 

Σε ηλικία 70 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά τη διάρκεια των 80’s και των 90’s και είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου». Ο Χρήστος Αυγερινός είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ τον τελευταίο μήνα. Την είδηση του θανάτου του Χρήστου Αυγερινού έκανε γνωστή μέσω του Facebook ο ηθοποιός Πάνος Σουπιάδης.

«Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Λαρισαίος τραγουδιστής Χρήστος Αυγερινός σε ηλικία 70 ετών. Νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει αύριο Τρίτη 11/7 στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης».

Ο Χρήστος Αυγερινός (πραγματικό όνομα: Χρήστος Ντάπος) γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου 1953 στο Λιβάδι Λάρισας. Με το όνομα «Αυγερινός» έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά κέντρα της πόλης μας και όχι μόνο, τραγουδώντας τα σουξέ της εποχής παίζοντας συγχρόνως σαξόφωνο.

Μετά τη στρατιωτική του θητεία, όπου υπηρέτησε στην στρατιωτική μουσική της Κοζάνης, επέστρεψε στη Λάρισα όπου συνέχισε τις σπουδές του στο Δ.Ω.Λ παίρνοντας τα πτυχία της αρμονίας, ωδικής, ενοργάνωσης φιλαρμονικής και διεύθυνσης. Το όνειρο του ήταν να δημιουργήσει μπάντα στην ιδιαίτερη του πατρίδα.

Το πρώτο του τραγούδι ήταν «Είναι σε δίλημμα», αλλά όπως προαναφέραμε η μεγάλη του επιτυχία ήταν στις αρχές των 90’s με το τραγούδι «Για τα μάτια του κόσμου». Το 1986 τραγούδησε μαζί με την Μαίρη Βάσου το τραγούδι «Στεναγμέ μου», ενώ την ίδια χρονιά ακολούθησε το προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο «Στεναγμέ μου».

Άλλες επιτυχίες του είναι «Πάρε το μηδέν ξανά», «Κάτι τέτοιες ιστορίες», « Στο αντίθετο ρεύμα», «Οι μεγάλοι έρωτες» και άλλα. Τραγούδησε σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες με μεγάλους καλλιτέχνες, αλλά και στο εξωτερικό, στην ομογένεια της Αμερικής, στην Κύπρο, Γερμανία και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

H τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν τον Ιανουάριο 2015 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού «Μη χανόμαστε», όπου είχε μιλήσει για την πορεία του στο μουσικό στερέωμα. Από το 1977 ζούσε στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 260 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*