Διδάκτορας του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών του ΠΑΔΑ ο Μητροπολίτης Σύρου

Newsroom
14/07/2023 13:52
 
 
 

 

Διδακτορική Διατριβή με τίτλο «Η Ιατρική στο Βυζάντιο – Βιοϊατρική & Εκκλησιαστική Προσέγγιση» εκπόνησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, υπό την επίβλεψη του Πρόεδρου του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών της Σχολής Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΔΑ, καθηγητή Δημητρίου Χανιώτη.

Ο κ. Δωρόθεος υποστήριξε τη Διατριβή σε Δημόσια Παρουσίαση στις 5/7 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω, ενώπιον Επταμελούς Εξεταστικής Επιτροπής Καθηγητών. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης αποτυπώθηκε η μεγαλειώδης συνεισφορά της Εκκλησίας τη Βυζαντινή περίοδο σε θέματα περίθαλψης πασχόντων και υγείας. Η απονομή του Διδακτορικού Διπλώματος εγκρίθηκε ομόφωνα με το βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» στον κ. Δωρόθεο Β’, κατά κόσμον Σταύρο Πολυκανδριώτη.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών, καθηγητής Δημήτριος Χανιώτης, κατά την προσφώνησή του παρουσίασε αναλυτικά το εξαιρετικό ποιμαντικό, κατηχητικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο, καθώς και τη διακεκριμένη συγγραφική και ακαδημαϊκή πορεία του Μητροπολίτη Σύρου. Ο κ. Χανιώτης ολοκλήρωσε την ομιλία του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την εποχή της πανδημίας ο Σεβασμιώτατος επισκεπτόταν αυτοπροσώπως και κατάλληλα ενδεδυμένος την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου για να ενισχύει πνευματικά και να ενδυναμώνει νοσηλευόμενους και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό».

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 232 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*