Το τελευταίο «αντίο» στον 36χρονο Αντώνη – Οι πολίτες ζητούν δικαίωση

Newsroom
09/09/2023 00:20
 
 
 

 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε σήμερα o Αντώνη Καρυώτης, ο 36χρονος που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, όταν απωθήθηκε από τον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να πνιγεί.

Ρίγη συγκίνησης σκόρπισαν οι επικήδειοι.

«Ο Αντώνης μας σήμερα δεν είναι ήρωας αλλά γίνεται το σύμβολο και η δύναμη η οποία μας ξεσηκώνει. Ξεσηκώνει τις κοιμισμένες συνειδήσεις μας» ανέφερε πολίτης.

«Έζησε αθόρυβα αλλά έφυγε εκκωφαντικά. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήταν άνθρωπος αυτός που τον έσπρωξε και τον έσπρωχνε για να πνιγεί. Ο καπετάνιος έβλεπε αλλά έφυγε ούτε σωσίβιο δεν πετάχτηκε» είπε ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Κρήτης, Αντώνης Ζερβός.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος καρατομήθηκαν και τέσσερα στελέχη του λιμενικού παραπέμπονται στο πειθαρχικό.

Ο ύπαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος και δύο ακόμα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon αντιμετωπίζουν βαριές, κακουργηματικές κατηγορίες. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν το Σάββατο.

«Όταν έπεσε μέσα, έκανε πάρα πολλή ώρα να βγει και καταλάβαμε ότι πνίγηκε. Ήταν αδύνατο να σωθεί αλλά μου έκανε εντύπωση η απραξία αυτού του ανθρώπου. Καθόταν ακίνητος αλλά ακούσαμε όλοι να λέει φεύγουμε» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Δεν ξεχνάω σημαίνει ότι δεν εκμεταλλεύομαι ανθρώπους σαν τον Αντώνη» είπε ο Μητροπολίτης Γεράσιμος.

Στην κηδεία του Αντώνη παρέστησαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Είναι στιγμή οδύνης και αναστοχασμού. Προφανώς θα πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη αλλά και ο πόνος που νιώθουμε όλοι για τον Αντώνη και συλλογικά να κάνουμε την προσπάθεια ως κοινωνία ώστε τέτοια αποτρόπαια γεγονότα να μην έχουν θέση στην κοινωνία μας» επισήμανε ο υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Πραγματικά είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε η κοινωνία μας να μετατραπεί σε μία ζούγκλα, ανισοτήτων, βίαιων πράξεων, διαφοράς και αυτό είναι το χρέος του κράτους, να προστατεύσει τους αδύναμους ανθρώπους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Να τιμήσουμε τη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη, που χάθηκε τόσο άδικα και να δηλώσουμε το ηθικό και πολιτικό παρόν με σκοπό την απόδοση δικαιοσύνης γιαυτό το έγκλημα που συντελέστηκε στο λιμάνι του Πειραιά» δήλωσε η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη.

«Το στυγερό έγκλημα που έγινε, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ιάσων Τάβλας, Χαρά Γιαννοπούλου | Επιμέλεια: Κώστας Νούσης | φώτο:ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 189 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*