«Μαζί για το Παιδί»: Δωρεάν σεμινάρια για τις σχολικές αλλαγές και το διάβασμα των παιδιών

Newsroom
05/10/2023 12:13
 
 
 

 

Δύο δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς διοργανώνει το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί».

Το πρώτο σεμινάριο έχει θέμα «Πώς στηρίζουμε τα παιδιά κατά τις σχολικές αλλαγές» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/10/23 και ώρα 18:00-19:30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Τα παιδιά είναι πιθανό να βιώνουν ανάμεικτα συναισθήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά, από τη μια περιέργεια και προσμονή αλλά από την άλλη αβεβαιότητα, φόβο και άγχος. Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των γονέων, προκειμένου να πλαισιώσουν όσο το δυνατόν πιο βοηθητικά τα παιδιά τους κατά την μεταβατική αυτή περίοδο.

Το δεύτερο σεμινάριο έχει θέμα «Διάβασμα και ρόλος/εμπλοκή γονέων» και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/10/23 και ώρα 18:00-19:30 | Εγγραφή ΕΔΩ

Στόχος του σεμιναρίου είναι να συζητηθούν λειτουργικοί τρόποι εμπλοκής των γονέων στη διαδικασία της μάθησης με στόχο την ενίσχυση της αυτονομίας και της αυτοεκτίμησης των παιδιών.
Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Σε συνέχεια της εγγραφής θα σταλεί από το «Μαζί για το Παιδί» φόρμα συγκατάθεσης διαχείρισης προσωπικών δεδομένων προς συμπλήρωση από τους ενδιαφερομένους. Με την αποστολή της συμπληρωμένης φόρμας από τους ενδιαφερόμενους, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για την διαδικτυακή συμμετοχή.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κατοίκους Κρήτης, Κυκλάδων, Κορίνθου και Βοιωτίας.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

*Τα ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Ελληνικά Καλώδια».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*