Μήνυμα της Θηραϊκής Πολιτείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Newsroom
10/10/2023 23:13
 
 
 

 

Μήνυμα του νεοεκλεγμένου δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου και της παράταξής του “Θηραϊκή Πολιτεία” για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Οι διαρκώς αυξανόμενες παγκοσμίως περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών απασχολούν την επιστημονική έρευνα και άλλη μια Καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας έρχεται να επιβεβαιώσει την ανάγκη της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για την αντιμετώπισή τους και την στήριξη της ψυχικής υγείας.

Η ίδια όμως η καθημερινότητα καταδεικνύει ότι η ψυχική υγεία εξαρτάται από τις σχέσεις μας με τους άλλους και από τον σεβασμό μας στο περιβάλλον που είναι φορέας των ενεργειών μας.

Η σημερινή ζωή δεν διευκολύνει τις σχέσεις επειδή κυριαρχεί το κυνήγι της επιτυχίας, ο ανταγωνισμός, η ταχύτητα, η έλλειψη προσωπικού χρόνου, η λατρεία της εικόνας, η επιθυμία της κυριαρχίας σε ανθρώπους και στη φύση, γεγονότα που τις υπονομεύουν, με αποτέλεσμα να ατροφούν, να συρρικνώνονται και τελικά να δυστυχούμε.

Είμαστε κοινωνικά όντα. Οι άλλοι δεν είναι εχθροί αλλά όντα με τα οποία θα ζήσουμε μαζί, θα επικοινωνήσουμε, θα κοινωνήσουμε. Ζούμε στο περιβάλλον το οποίο μοιραζόμαστε με τους άλλους.
Το οικιστικό και το φυσικό περιβάλλον είναι φορείς αξιών που μας κληρονομήθηκαν και οφείλουμε να αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Κάθε προσπάθεια για ατομική ευεξία, καλή υγεία και ευημερία δεν πρέπει να χάνει από τον ορίζοντά της την βασική αλήθεια ότι ο άνθρωπος ως κοινωνικό ον ευημερεί όταν διατηρεί αληθινές σχέσεις με τους άλλους και το περιβάλλον.

Λίγο πολύ αυτή την εμπειρία την έχουμε όλοι.

Νίκος Ζώρζος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*