Μήνυμα Δημάρχου Αμοργού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Newsroom
28/10/2023 20:46
 
 
 

 

Κορυφαία στιγμή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας αποτελεί το έπος του 1940 και η Εθνική Αντίσταση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Ελευθέριο Καραΐσκο, ο οποίος στο μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο τονίζει ότι πρέπει να διατηρήσουμε άσβεστη την ιερή φλόγα της μνήμης και της εθνικής συνείδησης.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου Αμοργού:
Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας. Τιμούμε το ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός στο ναζισμό και στο φασισμό, τιμούμε την ελληνική εθνική αντίσταση, τη θυσία και τον ηρωισμό όσων αγωνίστηκαν για τη ελευθερία της πατρίδας μας

Είναι και ημέρα χρέους που μας καλεί να διατηρήσουμε άσβεστη την ιερή φλόγα της μνήμης και της εθνικής συνείδησης, έχοντας ως πρότυπο το τεράστιο ΟΧΙ και τους τιτάνιους αγώνες του ελληνικού
λαού.

Το έπος του ΄40 και της Εθνικής Αντίστασης αποτελούν μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής ιστορία και μας διδάσκουν τι μπορούμε να καταφέρουμε οι Έλληνες ενωμένοι.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας σας καλώ να υψώσουμε στις οικίες μας την ελληνική σημαία και να καμαρώσουμε στην παρέλαση τα παιδιά μας, το μέλλον του νησιού μας.

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες μας.

Ο Δήμαρχος Αμοργού
Ελευθέριος Καραΐσκος

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*