Νέο κάλεσμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από συλλόγους και σωματεία της Σύρου

Newsroom
06/11/2023 12:01
 
 
 

 

Συγκέντρωση στην πλατεία Μιαούλη εις ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό διοργανώνουν αύριο Τρίτη 7 Νοεμβρίου στις 18:00 σύλλογοι και σωματεία της Σύρου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που προσυπογράφουν, ζητούν επιτακτικά να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας «στη σφαγή και στο μακελειό», στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στον λαό της Παλαιστίνης ότι δεν είναι μόνος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 10.000, ανάμεσα τους σχεδόν από 4.000 παιδιά.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες δεν έχουν πρόσβαση στην αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας σε κάθε γωνία της χώρας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης: ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, στο πλευρό των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων:
-Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.

-Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «Ψαρά».

-Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.

-Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

-Να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στις εστίες τους και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Σωματεία που υπογράφουν το κάλεσμα μέχρι τώρα:
-Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Κυκλάδων
-Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων.
-Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
-Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΕ Κυκλάδων.
-Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 46 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*