Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Newsroom
17/11/2023 12:34
 
 
 

 

Ημέρα μνήμης και τιμής είναι η σημερινή, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, ο οποίος στο μήνυμα του για την 50η επέτειο του Πολυτεχνείου, κάνει αναφορά σε εκείνους που αγωνίστηκαν για να μπορούμε σήμερα κι εμείς να συνεχίσουμε τους αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο και μια καλύτερη πατρίδα.

Αναλυτικά, το μήνυμα του κ. Λεονταρίτη

«Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται
με λιγότερο ουρανό
Αυτές οι πέτρες δε βολεύονται
κάτω απ’ τα ξένα βήματα
Αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται
παρά μόνο στον ήλιο
Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται
παρά μόνο στο δίκιο»
Γ. Ρίτσος

Πενήντα χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε.

Η σημερινή Επέτειος αποτελεί ζωντανή μνήμη στους αγώνες για Δημοκρατία, Ελευθερία, Παιδεία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Αυτή η ημέρα μνήμης περισσότερο από όλους ανήκει σε όλους όσους δε δίστασαν να υψώσουν τη φωνή τους και μας φώτισαν τον δρόμο για τους δικούς μας αγώνες για ένα καλύτερο μέλλον, για έναν δικαιότερο κόσμο.

Μετά από μισό αιώνα η κληρονομιά του Πολυτεχνείου παραμένει επίκαιρη και στέλνει διαχρονικό μήνυμα Ενότητας, Δικαιοσύνης, Ισότητας, Αλληλεγγύης, Ανεξαρτησίας.

Τιμούμε όσες και όσους αγωνίστηκαν για την ανατροπή της δικτατορίας, προβάλλουμε αντίσταση σε κάθε μορφή αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς, βίας, έκπτωσης του αξιακού μας κώδικα και συνεχίζουμε τους αγώνες για έναν καλύτερο κόσμο, μια καλύτερη πατρίδα.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*