Η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Newsroom
19/02/2024 23:02
 
 
 

 

Η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου καλεί τους συνταξιούχους, τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και όλο τον λαό της Νάξου να συμμετέχουν σε κινητοποίηση την ημέρα απεργίας της 28ης Φλεβάρη και όλοι μαζί να απαιτήσουν να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματος των πολιτών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της παραλίας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου αναφέρει: 

Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Ένα χρόνο μετά, το σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», που ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ελλάδα από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, παραμένει επίκαιρο:

• Ώστε «το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφτεί», όπως φωνάζαμε όλοι μαζί. Για να αναδειχτούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι: Το κυνήγι του κέρδους των εταιρειών και η αδιαφορία του κράτους για τις ανάγκες των πολλών.

• Γιατί η ακρίβεια τσακίζει το εισόδημα μας για να “σκάνε από τα κέρδη” τα μεγάλα σούπερ μάρκετ και οι όμιλοι Ενέργειας.

• Γιατί οι δημόσιες δομές Υγείας συρρικνώνονται, απαξιώνονται, υποβαθμίζονται όπως ισχύει και με το ελλιπές προσωπικό στην Νάξο. Η πρόσβαση μας σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας σε σοβαρά περιστατικά αποτελεί θέμα τύχης κάθε φορά, λόγω έλλειψης σταθερής διάθεσης ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην περιοχή, για να εξυπηρετεί σε μόνιμη βάση τις αυξανόμενες απαιτήσεις των νησιών με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος με αρνητικές συνέπειες για τους ασθενείς. Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας αυξήσεις της εισφοράς μας στα φάρμακα, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την πενιχρή μας σύνταξη. Παράλληλα νομιμοποιείται το “φακελάκι” με την δημιουργία των απογευματινών χειρουργείων από πλευράς του υπουργείου, αναγκάζοντας τους ασθενείς να πληρώνουν υπέρογκα ποσά.

• Γιατί υπάρχουν σχολεία στην περιοχή μας που στεγάζονται ακόμα σε κοντέινερ με τεράστια προβλήματα καθώς επίσης και σχολεία που δεν έχουν ούτε χώρο εκδηλώσεων. Και αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση, την ενδιαφέρουν μόνο τα κέρδη των “επενδυτών” που θέλουν να βάλουν στο χέρι και την Ανώτατη Εκπαίδευση.

• Γιατί βγάζουν σε πλειστηριασμούς την περιουσία του λαού για να τα αρπάξουν τα “κοράκια” των funds και οι τραπεζίτες.

• Γιατί οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς επαγγελματίες της περιοχής μας με τη δυσβάσταχτη φορολογία και την ίδια στιγμή πριμοδοτούν τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και την δημιουργία νέων ξενοδοχιακών μονάδων.

• Γιατί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην περιοχής μας εκτός από τις τεράστιο κόστος παραγωγής που έρχονται αντιμέτωποι λόγω των αυξήσεων των λιπασμάτων, των ζωοτροφών και του πετρελαίου-ρεύματος, έχουν να αντιμετωπίσουν και την λειψυδρία, με την κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα, μη υλοποιώντας έργα (φράγμα Τσικαλαριού) που μπορούν να δώσουν λύση.

Εμείς λέμε ότι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!!

Καλούμε τους συνταξιούχους, τα σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες και όλο τον λαό της Νάξου να συμμετέχουν σε κινητοποίηση την ημέρα απεργίας της 28ης Φλεβάρη και όλοι μαζί να απαιτήσουμε τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και του εισοδήματός μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2
ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΙΣ 11:00

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 368 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*