Σύλλογος Εργαζομένων ΑΔΑ: «Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!»

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου Σύρος
Newsroom
16/04/2024 13:56
 
 
 

 

Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία των Συλλόγων Εργαζομένων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις (ΟΣΕΑΔΕ) για την Τετάρτη 17 Απρίλη 2024 συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Ο Σύλλογος εντάσσει τη συμμετοχή στην απεργία στον ευρύτερο αγώνα για διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ζωής, καθώς μετά από 10 χρόνια μνημονίων και τρία χρόνια πανδημίας, η οικονομική κατάσταση του λαού, οι συνθήκες εργασίας του αλλά και η κοινωνική πραγματικότητα συνεχώς χειροτερεύουν.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΑΔΑ:
Συνεχίζοντας τον αγώνα από την μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, ενώνουμε την φωνή μας μαζί με όλους τους συναδέλφους σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα διεκδικώντας το δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας. Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων και τρία πανδημίας, η οικονομική μας κατάσταση χειροτερεύει, την ώρα π.χ. που τα κέρδη των τραπεζιτών, των εμπόρων ενέργειας και των επιχειρήσεων εμπορίας τροφίμων, εκτοξεύονται.

Παρακολουθούμε τις τιμές στα τρόφιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, την ενέργεια, τα ενοίκια και τις δόσεις των δανείων να αυξάνονται διαρκώς.

Οι συνθήκες δουλειάς συνεχώς χειροτερεύουν. Η εντατικοποίηση της εργασίας «συνοδεύει» την υποστελέχωση στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στο Δημόσιο, αφού οι προσλήψεις που γίνονται είναι μηδενικές ως ελάχιστες. Οι ελλείψεις προσωπικού μεγαλώνουν καθώς δεν αναπληρώνονται ούτε καν οι συνταξιοδοτήσεις. Κρίσιμοι τομείς όπως η υγεία και η παιδεία οδηγούνται στην απαξίωση. Ταυτόχρονα, αυτή η τραγική πραγματικότητα αξιοποιείται για ιδιωτικοποιήσεις και εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων με στόχο να διεισδύσουν γρήγορα ιδιώτες εργολάβοι και να ενισχυθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των φορολογουμένων. Αποκορύφωμα, το νόμιμο «φακελάκι» με τα απογευματινά και επί πληρωμή χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ψευδεπίγραφη «αξιολόγηση», ένα κακέκτυπο όσο και πολυδαίδαλο αντίγραφο μεθόδων πουεφαρμόζουν μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, εντελώς ασύμβατο με τον χαρακτήρα δημόσιων υπηρεσιών, με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους, μεταθέτοντας σε αυτούς την ευθύνη για την μεθοδευμένη αποσύνθεση του δημοσίου.

Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο! Διεκδικούμε την ζωή που μας αξίζει, ζωή με δικαιώματα που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες!

Απαιτούμε:
-Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας τώρα.
-Να δοθεί πίσω ο 13ος και 14ος μισθός, να καταργηθεί το μνημονιακό χαράτσι της εισφοράς αλληλεγγύης 2%.
-Αφορολόγητο 12.000 ευρώμε προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
-Άμεση και πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων.
-Καμία ιδιωτικοποίηση. Να μην ψηφιστεί ο νόμος που εκχωρεί σε Ανώνυμη Εταιρεία την διαχείρισης των Υδάτων σε Θεσσαλία.
-Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση της λήψης των βιομετρικών στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.
-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος απομακρυσμένων – παραμεθόριων περιοχών.
-Υλοποίηση της ρύθμισης παροχής χρηματικού επιδόματος προς κάλυψη της στέγασης συναδέλφων παραμεθόριων, ορεινών και νησιωτικών περιοχών.
-Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος.
-Πλήρης κάλυψη των εξόδων μετακίνησης όσων υπαλλήλων εκτελούν εξωτερική εντός ή εκτός έδρας υπηρεσία.
-Εφαρμογή της νομικής κάλυψης σε όλους τους υπαλλήλους, που διώκονται κατά τηνεκτέλεση της υπηρεσίας τους, με προπληρωμή δικηγόρου επιλογής τους.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα για όσα μας ανήκουν. Ξεπερνάμε τις ηγεσίες σε ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ που μεθοδευμένα υπονομεύουν τον αγώνα μας. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας! Οργανώσουμε τον ενωτικό – διεκδικητικό μας αγώνα, όλοι μαζί, ανεξάρτητα από εργοδότη και σχέση εργασίας!

Όλοι στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις!
Στην Σύρο 11:00 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 38 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*