Αυτά είναι τα νέα επιδόματα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση

Newsroom.
15/05/2024 06:59
 
 
 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με 200.000 τρίτεκνες οικογένειες που με κινήσεις νομοθετικού περιεχομένου θα απολαμβάνουν πλέον τα ίδια προνόμια που σήμερα απολαμβάνουν οι οικογένειες με τέσσερα παιδιά και πάνω.

Αναμένεται δε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ανακοινώσει και τη δημιουργία Παρατηρητηρίου για το δημογραφικό πρόβλημα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», η κυβέρνηση επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να δώσει νέα κίνητρα στις οικογένειες να κάνουν παιδιά, ώστε να καταπολεμηθεί έως έναν βαθμό το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Οι δύο αλλαγές που έρχονται
Η αλλαγή της ιδιότητας του πολύτεκνου. Πλέον µε νοµοθετική ρύθµιση θα θεωρούνται πολύτεκνες οι οικογένειες µε τρία παιδιά.

Η αλλαγή παραµονής στην ιδιότητα της πολύτεκνης οικογένειας ακόµα και σε όσες εξ αυτών τα τέκνα ολοκληρώνουν τις σπουδές τους.

Τι θα «απολαμβάνουν» οι 200.000 τρίτεκνες οικογένεις

1. Αυξηµένη µοριοδότηση στις πανελλαδικές εξετάσεις, τις µετεγγραφές φοιτητών και τους διορισµούς στο ∆ηµόσιο

2. Μειωµένο τεκµήριο κατά 50% για τους πολύτεκνους ελεύθερους επαγγελµατίες

3. Μειωµένο τιµολόγιο ρεύµατος

4. Αυτοκίνητο µε έκπτωση στο τέλος ταξινόµησης κατά την αγορά

5. Απαλλαγή από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα 6θέσια ΙΧ

6. Άδειες ταξί

7. Εκπτώσεις στα δηµοτικά τέλη

8. Οικονοµική ενίσχυση από τους δήµους κατά τη γέννηση 3ου και 4ου παιδιού

9. Προστασία της µητρότητας από απόλυση

10. Μειωµένα δικαστικά έξοδα

11.Μειωµένα εισιτήρια σε µέσα µαζικής µεταφοράς και πλοία

12. Μειωµένο εισιτήριο σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, ελεύθερες εισόδους σε µουσεία, θέατρα, κατά περίπτωση

13. Εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές µε ειδική µοριοδότηση

Οι βασικοί πυλώνες

– Η πρόσφατη νοµοθετική παρέµβαση για την επέκταση των επιδοµάτων των πολύτεκνων αγροτισσών και ελεύθερων επαγγελµατιών, µε όσες έχουν 1-2 παιδιά.

– Η ενίσχυση γεννήσεων – στήριξη οικογένειας: Η άρση των αντικειµενικών (οικονοµικών, πρακτικών και ψυχολογικών) εµποδίων που αποτρέπουν άνδρες και γυναίκες από το να δηµιουργήσουν οικογένεια ή/ και να πετύχουν τον επιθυµητό αριθµό παιδιών.

– Η ποσοτική και ποιοτική ενίσχυση των απασχολουµένων, ώστε να µετριαστούν οι δηµοσιονοµικές και οικονοµικές επιπτώσεις της µείωσης του παραγωγικού πληθυσµού της χώρας. Ταυτόχρονα στο Εθνικό Σχέδιο δράσης για το ∆ηµογραφικό θα προβλέπονται µέτρα, σε συνεργασία µε το υπουργείο Εργασίας, για την ενίσχυση της απασχόλησης νέων κάτω των 30 ετών, της απασχόλησης γυναικών και της ενθάρρυνσης της απασχόλησης άνω των 55 ετών. Επίσης προωθούνται:

– Η ένταξη σε πρόγραµµα στήριξης για την ένταξη στην αγορά εργασίας 200 ατόµων που βρίσκονται στο φάσµα του αυτισµού.

– ∆ιευρυµένο πρόγραµµα λειτουργικών ανακαινίσεων σπιτιών και εργασιακών χώρων ατόµων µε αναπηρία, προκειµένου να ενισχυθεί η προσβασιµότητα και να επιτευχθεί η µέγιστη αυτονοµία τους.

Στη φάση ολοκλήρωσης είναι το πρόγραµµα της πρώιµης παρέµβασης. ∆ηλαδή η δυνατότητα εντοπισµού προβληµάτων ανάπτυξης του παιδιού ήδη από την ηλικία 0-3 ετών, πριν καν πάει στον βρεφονηπιακό σταθµό.

Πηγή: workenter.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 75 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*