ΕΛΣΤΑΤ: Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για ένταξη στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών

ΕΛΣΤΑΤ
Newsroom
14/05/2024 18:39
 
 
 

 

Να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την ένταξή τους στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών (ΙΣ) περιόδου Μαΐου – Δεκεμβρίου 2024 καλεί τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Οι αιτήσεις για την εγγραφή στο νέο Μητρώο ΙΣ, θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, με την αίτηση να αποτελεί παράλληλα υπεύθυνη δήλωση για όλα τα αναφερόμενα σε αυτήν.

Η υποβολή της αίτησης μπορεί να γίνει έως και την 24η ώρα της 27ης Μαΐου 2024 στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο Αιτήσεις Ιδιωτών Συνεργατών. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για ένταξη στο Μητρώο ΙΣ έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή έχουν πιστοποιητικό Ελληνομάθειας αντίστοιχου επιπέδου (B2), ηλικίας 18 έως 67 ετών.

Έργο των Ιδιωτών Συνεργατών
Οι ΙΣ αναλαμβάνουν το έργο της συλλογής στοιχείων στατιστικών ερευνών. Ειδικότερα, το έργο των ΙΣ
περιλαμβάνει τη για λογαριασμό της ΕΛΣΤΑΤ έγκαιρη, πλήρη και σωστή συλλογή στοιχείων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, τη συλλογή διοικητικών δεδομένων, την παράδοσή τους στην ΕΛΣΤΑΤ και την ηλεκτρονική καταχώρηση των δεδομένων όπου απαιτείται, στους χρόνους που η ΕΛΣΤΑΤ θέτει και σύμφωνα με τις ειδικότερες οδηγίες της.

Τα στοιχεία συλλέγονται σε καθορισμένους από τους ΙΣ χρόνους, κατά κύριο λόγο με προσωπικές συνεντεύξεις στο χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και καταχωρούνται σε ερωτηματολόγια.

Οι ΙΣ δεν αποτελούν εργαζόμενους της ΕΛΣΤΑΤ. Συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου, για την ολοκλήρωση του οποίου δεσμεύονται (άρθρο 8 του Κανονισμού Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ, ΦΕΚ 2390 Β), και η σχέση τους με την ΕΛΣΤΑΤ δεν αποτελεί σχέση εξαρτημένης εργασίας, όπως προκύπτει και από την υπ’ αριθ. 115/10.01.2024 βεβαίωση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ούτε δημιουργεί οποιοδήποτε δικαίωμα/ωφέλημα που θα προέκυπτε από μια τέτοια σχέση εργασίας.

Πριν την υποβολή της αίτησής τους, όλοι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν την αναλυτική σχετική Ανακοίνωση-Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΛΣΤΑΤ, η οποία περιέχει σημαντικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες και επισημάνσεις, καθώς και οδηγίες για την ορθή συμπλήρωση της αίτησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση που δεν καλύπτεται από αυτό το κείμενο ή την Πρόσκληση Εκδήλωσης
Ενδιαφέροντος, οι υποψήφιοι Ιδιώτες Συνεργάτες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Εξωτερικών
Συνεργατών-Ερευνητών, στα τηλέφωνα 213 135 3035 ή 3068 ή 3050 ή 2182 ή 2192 (κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες) ή -κατά προτίμηση- στην ηλεκτρονική διεύθυνση: synergates@statistics.gr.

Επίσης, πληροφορίες παρέχονται από την Περιφερειακή Υπηρεσία Στατιστικής Κυκλάδων στα τηλέφωνα 22810-85134, 22810 82332.

Διαβάστε εδώ την αναλυτική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 119 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*