Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις: Κλιμακώνεται ο αγώνας για την αλλαγή του νόμου για τα ζώα συντροφιάς

skylos gata
Newsroom.
26/05/2024 01:23
 
 
 

 

Κλιμάκωση του αγώνα και της προσπάθειας της Νέμεσις για αλλαγές στον ανεφάρμοστο και εν πολλοίς αντιφιλοζωικό νόμο 4830/21.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Νέμεσις: είναι κοινό μυστικό, ότι ο νόμος για τα ζώα συντροφιάς έχει αποτύχει συνολικά να παίξει το ρόλο για τον οποίο φτιάχτηκε.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 1 του νόμου, σκοπός του ήταν η προστασία των ζώων συντροφιάς και η εξασφάλιση της ευζωίας τους, η ενίσχυση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των ζώων συντροφιάς, η θέσπιση σαφούς και συνεκτικού κανονιστικού πλαισίου για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και στρατηγικής για τη δραστική μείωση του αριθμού τους μέσω προγραμμάτων υιοθεσίας, με απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων ευζωίας των ζώων.

Δυστυχώς, τέσσερα χρόνια σχεδόν μετά, κανένας από τους παραπάνω σκοπούς, δεν έχει έστω κατά τι επιτευχθεί ή να κατορθώσει να βελτιώσει την κατάσταση, η οποία, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των φιλοζωικών συλλογικοτήτων γνωρίζει καλά στο πετσί της, έχει επιδεινωθεί.

Τα στελέχη της Νέμεσις από τη πρώτη στιγμή και πριν ψηφιστεί ο νόμος είδαν την αναποτελεσματικότητα και τον αντιφιλοζωικό χαρακτήρα εξαιρετικά πολλών διατάξεών του, αλλά στοχοποιήθηκαν και λοιδορήθηκαν κατά τρόπο απαράδεκτο και μη ηθικό.

Αισθανόμαστε μεν δικαιωμένοι για τις προβλέψεις μας και τα εμπεριστατωμένα συμπεράσματά μας αλλά σε καμία των περιπτώσεων ευτυχείς, αφού η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο και ζώα και εθελοντές υποφέρουν δραματικά. Σ’ αυτά τα χρόνια που πέρασαν μετά τη ψήφιση του νόμου, προσπαθήσαμε μέσα από συνεργασίες, συναντήσεις, επιστολές, ανακοινώσεις κ.λπ. να γίνουν τροπολογίες και να απαλειφθούν άρθρα και διατάξεις, ορισμένες εκ των οποίων στρέφονται ακόμη και ενάντια σ’ αυτά τα ίδια τα δικαιώματα των ζώων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Σχετικά πρόσφατα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, μετά από τη πεισματική άρνηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών να μας δεχτεί, επισκέφθηκε και συζήτησε με την Ειδική Γραμματεία τις θέσεις της και τις προτάσεις της για αλλαγές του νόμου.

Μας ζητήθηκε να τις στείλουμε γραπτά, πράγμα το οποίο βεβαίως αμέσως κάναμε. Αν και έχουν περάσει δυο μήνες από τότε, καμία απάντηση δεν έχουμε λάβει.

Γι αυτό και θα επανέλθουμε με νέα μας επιστολή ζητώντας να μας απαντήσουν γραπτά επί των προτάσεών μας.

Αναλόγως δε της στάσης του Υπουργείου, αποφασίσαμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας.

Διότι η κατάσταση, που επικρατεί στη χώρα των 4.000.000 άστεγων σκύλων και γατών σε όλες τις πτυχές της, είναι τραγική και όλοι οι δείκτες επιδεινωμένοι κατά τρόπο δραματικό.

Η εικόνα που παρουσιάζει η Ελλάδα στα θέματα των ζώων είναι μιας χώρας καθυστερημένης και οπισθοδρομικής.

Ως πότε άραγε η Κυβέρνηση και τα περισσότερα κόμματα θα συγκαλύπτουν, είτε με δημαγωγία είτε με τη σιωπή, τη φρίκη που ζουν στη πραγματικότητα τα κάθε είδους ζώα και οι εξαντλημένοι σε κάθε επίπεδο εθελοντές;

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 61 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*