Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης

admin
23/12/2014 14:46
 
 
 

Με τον διευθυντή, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Σχολείου Δεύτερης 

Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) συναντήθηκε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, παρουσία και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργου Δούναβη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, έγινε μία σύντομη ξενάγηση – ενημέρωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθησε εκτενής συζήτηση διάρκειας περίπου μίας ώρας, η οποία επικεντρώθηκε σε τρέχοντα θέματα που αφορούν το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ίδια την πόλη γενικότερα.

Το Σ.Δ.Ε. λειτουργεί κατά τις εσπερινές ώρες και για τη λήψη του απολυτηρίου Γυμνασίου απαιτείται διετής φοίτηση, ενώ κατά το φετινό σχολικό έτος στο σχολείο φοιτούν 19 μαθητές. Τονίστηκε επίσης ότι λειτουργούν αντίστοιχα σχολεία στη Νάξο και στη Σαντορίνη.

Ο Διευθυντής του Σ.Δ.Ε. Γιώργος Στεφάνου έκανε μία παρουσίαση των δομών του Σχολείου και της λειτουργίας του από το 2008 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, ενώ αναφέρθηκε και σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο, για την επίλυση των οποίων ζήτησε τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία της λειτουργίας αυτού του σχολείου στη Σύρο, διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία σε συμπολίτες μας να ολοκληρώσουν – ως ενήλικοι πια – την υποχρεωτική τους εκπαίδευση και να λάβουν το απολυτήριο Γυμνασίου. Πρόσθεσε επίσης ότι με τη συνδρομή των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν την στέγαση και λειτουργία του Σ.Δ.Ε., ζητήματα άλλωστε που είναι ήδη γνωστά από τη στιγμή που το ΣΔΕ στεγάζεται στο κτίριο του 1ου και 3ου Γυμνασίου στον Ξηρόκαμπο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών για τα Χριστούγεννα και την επίδοση ευχετήριας κάρτας εκ μέρους των μαθητών και αναμνηστικών δώρων στους μαθητές του Σχολείου εκ μέρους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*